Човић: Из ХДЗ сигурно предсједник Савјета министара

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић у интервју који је дао за БХ Радија 1 изјавио је да је сигуран да ће предсједник Вијећа министара БиХ бити кандидат ХДЗ БиХ. Најаве да би та позиција могла припасти замјенику предсједника ХДЗ 1990 Мартину Рагужу, Човић није негирао, с напоменом како не жели коментирати ничије амбиције, те је […]

субота, мај 28, 2011 / 21:07

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић у интервју који је дао за БХ Радија 1 изјавио је да је сигуран да ће предсједник Вијећа министара БиХ бити кандидат ХДЗ БиХ.

Најаве да би та позиција могла припасти замјенику предсједника ХДЗ 1990 Мартину Рагужу, Човић није негирао, с напоменом како не жели коментирати ничије амбиције, те је додатно казао како не би шпекулирао око имена, али је потврдио како је сигуран да ће ту важну позицију заузети неко из ХДЗ БиХ.

Човић је такође казао како се, послије стварања услова за конституисање Заступничког дома и Дома народа БиХ, стварају и услови и за именовање Вијећа министара, а за десетак дана могло би се знати и име кандидата ХДЗ БиХ који ће, казао је Човић, заузети водећу државну позицију.

Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић је нагласио како ће три министарска мјеста такође припасти Хрватском блоку које су организирале Хрватски народни сабор.

Владу Федерације БиХ, казао је Човић, он и његова странка не признају. Каже, свјестан је чињенице да Високи представник има Бонске овласти али ипак тражи да се конституисање Владе ФБиХ врати у законске оквире, нагласивши како је и формирање Владе у Средњобосанском кантону „рак рана цјелокупног процеса конституирања власти у БиХ“.

Човић је увјерен да ће се у процесу формирања Вијећа министара отклонити и неправилности које су по његовим ријечима начињене приликом формирања Владе ФБиХ и у Средњобосанском кантону, те поручио да ће се до краја шестог мјесеца завршити сви процеси формирања власти у свим кантонима, а да односе између два ХДЗ-а неће нарушити како је казао, чак ни избор именовања предсједника Вијећа министара.

Интервју Драгана Човића новинару БХР1 Игору Божовићу можете послушати у цијелости у сутра у девет сати у политичком магазину Седмица.Оставите одговор