Чикаго: Изложба посвећена Николи Тесли

Чикаго је овог мјесеца домаћин изложбе посвеће Николи Тесли, која ће трајати до 28. августа, а градоначелник Рам Емануел прогласио је 6. август даном тог српског научника и проналазача. Изложба "Искра Генија Николе Тесле" говори о животу и дјелу једног од најбрилијатнијих свјетских научника, физичара, инжењера и проналазача. Град Чикаго има посебну важност у Теслином […]

уторак, август 9, 2011 / 12:13

Чикаго је овог мјесеца домаћин изложбе посвеће Николи Тесли, која ће трајати до 28. августа, а градоначелник Рам Емануел прогласио је 6. август даном тог српског научника и проналазача.

Изложба "Искра Генија Николе Тесле" говори о животу и дјелу једног од најбрилијатнијих свјетских научника, физичара, инжењера и проналазача. Град Чикаго има посебну важност у Теслином животу. Свјетска изложба у Чикагу 1893.године била је прекретница у историји коришћења електричне енергије и представља побједу Теслине примене неизмјеничне струје.

Он је тада, у сарадњи са компанијом Вестингхаус, наизменичном струјом освјетлио цијелокупан чикашки Експо 1893, који је остао упамћен као Град Светлости.

Поводом изложбе, која се одржава у старој чикашкој луци, сада претвореној у туристичку атракцију, у суботу се у Торн аудиторијуму Универзитета Нортвестерн окупило око 400 научника, државника и дипломата, представника администрације града Чикага и еминентних личности српске дијаспоре.

Спонзори и организатори догађаја су Научна и технолошка фондација града Чикага, Београдски одбор програма братимљења градова, Конзулат Републике Србије у Чикагу, Музеј Никола Тесла из Београда и велики број појединаца из српске дијаспоре.Оставите одговор

Чикаго: Изложба посвећена Николи Тесли

Изложба "Искра генија Николе Тесле” (The Genius Spark of Nikola Tesla) о животу и раду тог америчког научника српског поријекла биће приређена од 6. до 28. августа у Чикагу (САД), најавили су организатори.

недеља, јул 31, 2011 / 18:31

Изложба "Искра генија Николе Тесле” (The Genius Spark of Nikola Tesla) о животу и раду тог америчког научника српског поријекла биће приређена од 6. до 28. августа у Чикагу (САД), најавили су организатори. Continue reading "Чикаго: Изложба посвећена Николи Тесли"Оставите одговор