Предсједик отворио путеве у Шипову

Предсједник РС Милорад Додик отворио је у недјељу асфалтирани пут Стројице – Бабићи на Јањској висоравни, у општини Шипово, дужине осам километара и 150 метара, и пут Мујџићи – Олићи – Пљева, дужине 5,2 километара, за шта је Влада РС из Развојног програма РС издвојила 2,6 милиона КМ. "Ово је дио дуга који РС има […]

недеља, 31 јула, 2011 / 19:06

Предсједник РС Милорад Додик отворио је у недјељу асфалтирани пут Стројице – Бабићи на Јањској висоравни, у општини Шипово, дужине осам километара и 150 метара, и пут Мујџићи – Олићи – Пљева, дужине 5,2 километара, за шта је Влада РС из Развојног програма РС издвојила 2,6 милиона КМ.

"Ово је дио дуга који РС има према вама, који сте након егзодуса својом вољом дошли да оживите ове просторе РС, да се настаните и да се продужи живот, а улога власти је да то подржи", рекао је Додик у обраћању окупљенима у селу Бабићи, општина Шипово.

Додик је рекао да је увјерен да ће реконструкција овог пута допринијети стабилизацији живота, повратку људи и оживљавању простора, који је девастиран пред крај протеклог рата, када су га преузеле, порушиле и опљачкале муслиманско-хрватске снаге.

"Народ овог краја ипак је имао снаге да се врати на огњишта и овај пут је несумњиво дио дуга који РС треба да испољи према таквој вољи", закључио је Додик. Он је у пратњи начелника и предсједника Скупштине општине Шипово Душана Малиновића и Милана Ковача посјетио цркву светог Прокопија у Бабићима, гдје су му представници општине предали на поклон јањску столицу и плоску с иконом светог Ђорђа, који је предсједникова крсна слава.

Додик је требало да присуствује и манифестацији "Дани Шипова 2011" у Шиповачким барама, гдје је приређен пригодан културно-умјетнички програм.

Нема опасности за РС

Милорад Додик, предсједник РС, поручио је у недјељу да је РС стабилна и да јој не пријети никаква опасност.

"РС је након 2005. године вратила своју позицију у БиХ тако да нисмо више самопослуга из које су све узимали они из Сарајева и носили тамо, а нама нису остављали ништа", рекао је Додик.

"Приоритет РС је да живимо у миру, јер је овај народ заслужио дугорочни мир и наша политика се своди на то да тај мир обезбиједимо. Ми нисмо политичари који ће изазвати нестабилности, већ желимо да нас оставе на миру да развијамо РС онако како мислимо да треба", нагласио је Додик.

Још је навео да српски народ никада не смије подијелити политичку сцену РС на пет нејаких политичких партија, које ће се између себе гложити, приликом чега увијек страда народ и РС.

"Србија морала да реагује декларацијом"

Предсједник РС Милорад Додик оцијенио је у недјељу да је Србија морала да реагује на посљедња дешавања на Косову усвајањем Декларације о Косову и Метохији.

"Несумњиво је да је захтјев за дијалогом и мирним рјешавањем нешто што је у суштини могућих рјешења", рекао је Додик.

Додао је да није нелогично да под патронатом међународне заједнице косовске власти покушавају након неколико година да успоставе контролу над границом.
"Косовско питање није ријешено и РС не може подржати Косово као независну државу. Ми ћемо у томе пратити Београд", казао је Додик.