Чавић пред Уставним судом покренуо питање уставности буџета РС

Лидер Демократске партије Драган Чавић пред Уставним судом Републике Српске покренуо је оцјену уставности овогодишњег буџета Српске. "Уколико Уставни суд РС утврди да је буџет донесен нерегуларно, тражићу смјену владе и премијера /Александра/ Џомбића", изјавио је Чавић новинарима у Бањалуци. Чавић је рекао да је 22. марта, на петој редовној сједници Народне скупштине РС као […]

среда, мај 4, 2011 / 14:34

Лидер Демократске партије Драган Чавић пред Уставним судом Републике Српске покренуо је оцјену уставности овогодишњег буџета Српске.

"Уколико Уставни суд РС утврди да је буџет донесен нерегуларно, тражићу смјену владе и премијера /Александра/ Џомбића", изјавио је Чавић новинарима у Бањалуци.

Чавић је рекао да је 22. марта, на петој редовној сједници Народне скупштине РС као посланик поставио питање о "неправилностима приликом усвајања буџета", а до данас није добио одговор шта је, како је рекао, мимо пословника.

Говорећи о одлуци о референдуму у РС, Чавић је поновио да је доношења те одлуке "увело РС у авантуризам који јој није требао", те да је њоме још више ојачана и консолидована улога високог представника у БиХ.

"Умјесто да се бави проблемом формирања власти у ФБиХ, међународна заједница се поново сконцентрисала на РС и њу маркирала као извор свих проблема у БиХ", рекао је лидер ДП.

Коментаришући могућност да се српски представници повука из институција БиХ, Чавић је рекао да они нису изабрани да бјеже, већ да се боре за интересе РС.

ЏОМБИЋ: У БУЏЕТУ НЕМА НИШТА НЕУСТАВНО

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да у буџету Српске и у Закону о извршењу буџета нема ништа неуставно и незаконито и истакао да ће бити одбачена иницијатива предсједника Демократске партије Драгана Чавића о покретању питања уставности буџета.

Џомбић је оцијенио да ова Чавићева иницијатива није доборонамјерна.

"Не знам чему то води. Ваљда је Чавићева намјера као и (лидера СДА Сулејмана) Тихића, а то је да буде стављен ван снаге Закон о извршењу буџета, да буџет не би могао измиривати своје обавезе", рекао је Џомбић новинарима након састанка са представницима Европске банке за обнову и развој.

Чавић је данас потврдио да је покренуо питања уставности буџета Српске.Оставите одговор