Брчко – Пајић: СДП извршио пуч у брчанском парламенту

Градоначелник Брчко дистрикта Драган Пајић изјавио је данас да је СДП са својим партнерима искористио формално постојање сукоба интереса у његовом случају и примјеном "грубе политичке силе извршио пуч у брчанском парламенту", створивши у тој институцији озбиљну политичку кризу. Пајић тврди да су они, умјесто концентрационе власти, формирали непринципијелну већину која сада, осим буџета, може […]

четвртак, јул 14, 2011 / 22:50

Градоначелник Брчко дистрикта Драган Пајић изјавио је данас да је СДП са својим партнерима искористио формално постојање сукоба интереса у његовом случају и примјеном "грубе политичке силе извршио пуч у брчанском парламенту", створивши у тој институцији озбиљну политичку кризу.

Пајић тврди да су они, умјесто концентрационе власти, формирали непринципијелну већину која сада, осим буџета, може донијети све одлуке које су им у интересу.

Коментаришући јучерашње одбијање одлуке о кредитном задужењу за изградњу породилишта и гинекологије у Брчком, Пајић је рекао да је тиме бачено у воду 6,2 милиона КМ.

"Тачно толико износи дио од 15 одсто овог кредита аустријске Владе од 10 милиона евра, који се не враћа, плус износ за ПДВ који се у овом случају не би измиривао", рекао је Пајић новинарима, додајући и податак да се на дио кредита од 8,5 милиона евра, који би се враћао 11 година, не би плаћала никаква камата.

Говорећи о својој тренутној позицији, због сукоба интереса, Пајић је рекао да је он градоначелник Брчко дистрикта, јер нигдје не пише да није.

"Међутим, не противим се ни разговору о неком другом рјешењу, али без подметања представника српског народа који су све друго, а само то нису", истакао је Пајић.

Према његовим ријечима, сасвим је свеједно да ли би нови градоначелник био из СДС-а или СНСД-а, важно је једино да одлуку о томе искључиво могу донијети легитимни представници српског народа.0 КОМЕНТАРА

  1. Па нисмо фронтмену Фронтала званично ни предложили Ања,али колико видим иза приједлог чврсто стоји
    Влада Брчко дистрикта БиХ. Бошњачкој политици је посебно стало до те рубрике,чим блокирају читав систем да би Фронтал имао довољно вијести из Брчког.
    B-)

Оставите одговор