Брчко – Грађани Илићке поручили градоначелнику: Или ми или депонија!

С првим врелим даном ове године поново је планула депонија отпада у Брчком, угрозила и узнемирила грађане, посебно у околним градским и приградским насељима. Ватрогасци су успјешно санирали пожариште, али остаје питање – докле ће трајати прича о трајном рјешењу и затварању „тровачнице“ – како огорчени грађани зову овај објекат без употребне дозволе. Први врео […]

понедељак, јун 17, 2013 / 15:51

С првим врелим даном ове године поново је планула депонија отпада у Брчком, угрозила и узнемирила грађане, посебно у околним градским и приградским насељима.

Ватрогасци су успјешно санирали пожариште, али остаје питање – докле ће трајати прича о трајном рјешењу и затварању „тровачнице“ – како огорчени грађани зову овај објекат без употребне дозволе.

Први врео дан, први пожар и огорчење грађана. Посљедњи озбиљан покушај да се ово дивље одлагалиште смећа јер га, утврдили смо, нема у земљиним књигама дистрикта, дислоцира и изгради модеран Центар за управљање чврстим отпадом, везан је за 2007. годину.

Због протеста грађана на предложеним локацијама Центар тада није унесен ни у просторни план. Студије о оправданости нових локација, као и иницијална средства за трајно рјешење усклађено с европским страндардима, чаме у Влади – на „тромеђи“ неколико надлежних одјељења: за урбанизам, јавне и комуналне послове.

Грађани Илићке, Брезика, Српске Вароши и других градских и приградских насеља губе стрпљење и поручују градоначелнику “или ми или депонија“!

Градоначелник је одлучан да се што прије усагласи, очито и крупно политичко питање трајног и еколошког одлагања отпада.

Дотле ће овом дивљом депонијом по дивљем овлашћењу Скупштине управљати ЈКП које, тек да се зна – унутар ограђеног простора пушта Роме – сакупљаче корисних сировина, али новинаре и сниматеље – никада, чак ни у ванредним ситуацијама.0 КОМЕНТАРА

  1. Лично мислим да је ово измишљен текст,побуне нема,никада је није било и никада је неће бити,исто као и протеста студената универзитета у Источном Сарајеву.

    :D:D:D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *