Бореновић: Додик прави проблеме и не може вјечно да се крије иза Српске

– Све указује на то да Додик својим дјеловањем призива озбиљне проблеме Републици Српској, а у циљу да сачува себе, своју политичку позицију и да прикрије огромне размјере корупције његове власти у пандемијским и другим пљачкама претходних петнаест година. Срећом, шта год замишљао, он није Република Српска и неће моћи довијека да се иза ње крије, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

четвртак, октобар 14, 2021 / 20:34

Бореновић истиче да се Српска чува снажењем њених институција, чувањем дејтонског уређења и борбом против корупције и разних додика, бакира, инцка, који имају јаку везу:

– Инцко је наметањем закона створио огромну кризу, али дао и нову могућности својим пријатељима Додику и Изетбеговићу да дижу тензије и звецкају оружјем, што годинама раде у договору, јер њиховој коалицији хаоса само таква ситуација одговара. Умјесто да се позабаве рјешењем беспотребно наметнутог Инцковог закона, што је закључено на сједници НСРС, Додик и СНСД са својим коалиционим партнерима из СДА иду даље, само продубљујући сукобе и кризу, каже Бореновић.

Он додаје да, док се у јавности наводно свађају, иза кулиса се дешавају огромне коруптивне и криминалне афере у којима учествују управо људи из власти и њихових коалиционих приљепака:

– Баснословно су се богатили у тешким временима, узимајући милионске своте на куповини маски, респиратора, кисеоника… Ни то им није довољно, него од нашег народа удружено владајућа БиХ коалиција СНСД, СДА, ХДЗ покушава узети 100 милиона КМ да би их стрпали у кумовске и своје џепове преко куповине једне зграде. И онда они причају о неком патриотизму. Док је таквих на политичкој сцени, и Република Српска и ФБиХ и сви народи и грађани само тону у дубље сиромаштво и бјеже главом без обзира преко границе. Наш циљ и завјет је да се изборимо против таквих појава и изградимо једно стабилно друштву, у којем ће људи живјети мирно и добро, не стрепећи за своју сигурност и егзистенцију као сада, рекао је Бореновић.Оставите одговор