Благо нама: Нови конкурс за запошљавање Владе РС

Влада Републике Српске објавиће нови конкурс за запошљавање у РС и тиме олакшати предузећима да запосле нове раднике у РС – изјавио је премијер РС Александар Џомбић. "Средства смо резервисали и направили програм, тражимо компаније да се пријаве а Влада РС даје 2.500 КМ по једном запосленом раднику уз услов задржавања радника три године", рекао […]

понедељак, септембар 19, 2011 / 18:02

Влада Републике Српске објавиће нови конкурс за запошљавање у РС и тиме олакшати предузећима да запосле нове раднике у РС – изјавио је премијер РС Александар Џомбић.

"Средства смо резервисали и направили програм, тражимо компаније да се пријаве а Влада РС даје 2.500 КМ по једном запосленом раднику уз услов задржавања радника три године", рекао је Џомбић новинарима у Горњим Подградцима код Градишке, након обиласка производних погона Нова дрвна индустрија "Подградци".

Џомбић је рекао да је прије три мјесеца за ове намјене расписан конкурс, да је до сада подијељено 2,3 милиона КМ и да остају још средства до пет милиона КМ за ново запошљавање.

Влада РС донијела је у априлу Уредбу о подстицајима за запошљавање незапослених лица у РС којом је за ту намјену послодавцима предвиђено да се додијели око пет милиона КМ неповратних средстава.Оставите одговор