Противсрпски плакат о Јасеновцу

Овај плакат плаћен нашим пореским новцем је противсрпски! Видите ли овдје Србе? Дакле, у питању је геноцид над неким (неименованим) народом, у некаквом логору који су држали (неименовани) џелати.

петак, април 21, 2023 / 19:46

Прво, овај плакат је лош у стручном, ликовном и пропагандном смислу.

Направио га је неко са никаквим смислом за промоцију и пристало.

Бодљикава жица у облику хоризонтално постављене Тополе ужаса, не да се коментарисати са нивоа ликовног, чак ни у вријеме социјалистичког реализма. Са разине 21. вијека, овдје готово нико не би препознао ни Тополу. Из огромног новца слупаног у овакве промашаје, нити би неко дијете могло, нити ће у недељу нешто научити.

Са нивоа популаризације, ово је потпуно дилетантски.

И крајње антисрпски.

Да, да!

АНТИСРПСКИ!

Чињеница је да поводом 22.04. или сјећања на жртве Покоља, односно геноцида Независне Државе Хрватске над православним Србима, у Бањој Луци имамо више догађаја који организује јеврејски народ, него оних гдје се помињу Срби.

Oни јасно нагласе да се ради о ХОЛОКАУСТУ (геноциду над Јеврејима у Другом свјетском рату) и да су жртве били ЈЕВРЕЈИ. Србе нико не помиње, јер се ради о јеврејској комеморацији.

Наши медији, наше установе, наши вождови кажу – "геноцид у логору Јасеновац", "усташки геноцид", "усташки логор"; а као жртве су раније били антифашисти, а сада, као што видимо на овом плакату, у Републици Српској, за њене паре, не може се написати да је то био геноцид над Србима.

То је ваљда националистички и контрареволуционарно?

Тим више, 23.04. НИЈЕ ДАН СЈЕЋАЊА НА ПРОБОЈ ЈАСЕНОВАЧКИХ ЛОГОРАША.

То је 22.04. и много је битније да званичници заврше тениски турнир, него да се позабаве сјећањем на најбитнији српски топоним у 20. вијеку, који још увијек нема достојан споменик, ексхумиране жртве и ДНК идентификацију.

Поготово је забрањено да Срби имају неки термин који би означавао ужас који им се десило, као Јевреји Холокауст, или Роми Самурдарипен.

Некреативни апаратчици антисрпског комунистичког наслијеђа, који стоје иза овог плаката и запослени су у установама Српске, потпуни су фанови термина "геноцид" и ни на који начин не смијете сазнати ко га је вршио, над којим народом и са каквим резултатом.

Резултат је да је НДХ успјела готово у свему, изузев што постоји још Република Српска.

Али, са оваквим кормиларима ускоро неће бити битно ни да се зове Српска. Као што нема ни Срба нигдје на овом плакату. Нема их нигдје ни на комеморацијама, а поготово нигдје, да сами причају о свом усуду и себи.

Увијек се ту мора водити рачуна о другима, као што то за вјечност остаје да свједочи овај морбидно антисрпски плакат у највећем граду Републике Српске.Оставите одговор