Бјесови на Кастелу

У оквиру Мотофеста 2021 у организацији Мото клуба Стршљен из Бање Луке, наступио је и вјероватно један од најаутентичнијих и најоригиналнији састава српске музичке сцене.

недеља, август 22, 2021 / 23:48

Зорана Маринковића смо питали да ли се њихова музика може дефинисати као литургијски хард кор, на шта је он одговорио потврдно.

Након Бјесова услиједио је ватромет, па Мореуз.

Па Кербер.

Па Ван Гог.

Оно што се заиста, без сваке сумње, може рећи за ову фестивалско-концертну приредбу, олити светковину, јесте да је била далеко мање напорна остатку града у смислу буке и ремећења сна, него било који други фестивал ове године, са нагласком на Свјежи талас (Фрешвејв).

То нико на самој тврђави није могао осјетити, те би ово могао бити путоказ за градске комуналне инспекције, да је звук могуће наштимати на тај начин.

Оно што Фронтал.РС мора да примјети, јесте да је овогодишња манифестација имала на акредитацијама и један детаљ са употребом српског писма, које се садржало у реклами за жестоко алкохолно пиће, уз ријечи: Опасно добар Стршљен.

Тим се наставља традиција да српско писмо користимо, ако не у религијске и административне, односно обредно-традиционалне сврхе, онда за означавање производа прехрамбене индустрије.

Музику, поготово рокенрол, ћирлилица међу Србима најчешће заобилази, па тако и овај фестивал.Оставите одговор