Вулин: Виљем Вокер је вампир, чије планове не треба потцјењивати

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да не треба потцјењивати планове и намјере америчког дипломате Вилијама Вокера које се односе на Албанце, јер он то никада не говори из своје главе.

недеља, август 22, 2021 / 22:38

Вулин је истакао да га Вокерова изјава да сви Албанци из дијаспоре треба да се уједине да би ојачали своје дјеловање у државама у којима живе, лично веома забрињава јер "кад год се Вокер појави, са собом донесе велико зло".

"Истина је да се вампири враћају. Тај вампир се однекуд вратио и опет би да се напије крви, коме друго него Србима. Жао ми је што постоји, жао ми је што је још ту, пре свега због свих лажи и ужаса које је донео српском народу, од лажи у Рачку па надаље", рекао је Вулин за Телевизију "Прва".

Он је нагласио да Вокерове намјере забрињавају, али да још више забрињава то што очигледно ником не смета "велика Албанија" и то што нико није поставио питање "против кога се то уједињују Шиптари", а када он помене "српски свијет" узбуди се цијели Балкан.

Када је ријеч о питању изручења Душка Корњаче БиХ, Вулин је рекао да такви захтјеви нису стигли од БиХ и да он апсолутно подржава став предсједника Србије Александра Вучића који је раније рекао да то не може да учини по закону, а и да може, не би то учинио.

"Такав захтев не постоји, нико то није тражио", истакао је Вулин.

Говорећи о дешавањима у Авганистану, Вулин је рекао да, након што су талибани преузели власт, не очекује повећан прилив миграната из те земље, наводећи да је Србија за мигранте транзитна тачка и да они не желе да остану у тој земљи.Оставите одговор