Демохришћански ка изборима: Ангела подржава Армина за њемачког канцелара

Кандидат њемачке Хришћанско демократске уније /ЦДУ/ за новог канцелара на изборима 26. септембра Армин Лашет поручио је да ће се свим силама борити за побједу.

недеља, август 22, 2021 / 22:32

Актуелни канцелар Ангела Меркел придружила се данас Лашету у позиву гласачима да одрже странку на власти. Лашет се кандидује како би замијенио Меркелову која је на функцији канцелара 16 година.

Обоје су данас говорили на митингу у Берлину пред мањим бројем окупљених због рестриктивних мјера уведених због пандемије вируса корона.

Резултати недавних анкета указују да је подршка ЦДУ у паду и само 23 одсто, односно само неколико процената више од Социјалдемократске партије /СПД/ и странке Зелених.

Резултати указују и на слабу популарност Лашета.

Меркелова је 2018. године објавила да се неће кандидивати за пети мандат.

Једна цртица из свакодневног живота Њемачке: Прво пиво и вино, па онда колаборационисти из Авганистана

Њемачки канцелар Ангела Меркел и њена администрација нашли су се на удару критика јер је из Авганистана евакуисано 65.000 конзерви пива и 340 боца вина, а не Авганистанци који су радили за агенције те земље.

Њемачки дневник "Билд" објавио је на насловној страни "Пребачени вино и пиво, локално особље и даље остају".

"Евакуација" конзерви пива и вина обављена је крајем јуна када је њемачка војска завршавала повлачење војника из Авганистана.

Након што су САД објавиле да повлаче своје војнике из Авганистана и да завршавају војну операцију талибани су покренули брзу офанзиву и ушли су у Кабул без борбе 15. августа.

Није познато колико дуго ће амерички војници да контролишу аеродром и да ли ће талибани наставити да дозвољавају одласке из Авганистана.Оставите одговор