Бирач: Инспектори нису очекивали толике проблеме

Премијерка Српске Жељка Цвијановић и министар финасија и руководилац владиног тима Зоран Тегелтија указали су да инспектори у компанији "Бирач" нису наишли на спремност појединаца да сарађују. Након састанка у Источном Сарајеву Координационог тима за наставак пословања Фабрике глинице, инспектори МУП-а, Пореске управе, Девизног инспектората и Републичке управе за инспекцијске послове који од јуче врше […]

среда, април 3, 2013 / 18:58

Премијерка Српске Жељка Цвијановић и министар финасија и руководилац владиног тима Зоран Тегелтија указали су да инспектори у компанији "Бирач" нису наишли на спремност појединаца да сарађују.

Након састанка у Источном Сарајеву Координационог тима за наставак пословања Фабрике глинице, инспектори МУП-а, Пореске управе, Девизног инспектората и Републичке управе за инспекцијске послове који од јуче врше истрагу у Фабрици глинице "Бирач" у Зворнику, према првим сазнањима наишли су на много веће проблеме од очекиваних.

На терену су озбиљне опструкције. Координациони тим задужио је начелника Јединце за организовани криминал МУП-а Синишу Кострешевића да руководи цијелим тимом инспектора. Без МУП-а и Тужилаштва нажалост немогуће је доћи до неких докумената о пословању овог предузећа, каже шеф Тима Зоран Тегелтија.

Ни данас се нико од литванских власника и руководилаца није појавио у "Бирчу". Скупштина акционара заказана је за 5. април.Оставите одговор