Београд: Приведено шест људи

Полиција је данас у Београду привела шест особа, међу којима је и једно лице које је покушало да позове на одржавање скупа испред Скупштине Србије, рекао је Танјугу помоћник директора полиције Срђан Грекуловић. Код преосталих приведених лица пронађене су фантомке и бејзболке, а сви они су процесуирани и предати истражним судијама, прецизирао је Грекуловић. Он […]

недеља, октобар 2, 2011 / 16:02

Полиција је данас у Београду привела шест особа, међу којима је и једно лице које је покушало да позове на одржавање скупа испред Скупштине Србије, рекао је Танјугу помоћник директора полиције Срђан Грекуловић.

Код преосталих приведених лица пронађене су фантомке и бејзболке, а сви они су процесуирани и предати истражним судијама, прецизирао је Грекуловић.

Он је истакао да је, и поред тих привођења, ситуација на београдским улицама мирна.

Полицијске снаге су превентивно појачане на улицама Београда како би спријечиле евентуалне покушаје оглушивања о забрану скупова виског ризика, а појачан је и састав оперативних службеника, као и интервентне јединице, са циљем да се спровде у потпуности забрана јавног окупљања.

МУП је у петак, на основу безбједносних процена, забранио одржавање више скупова најављених за суботу и недељу, међу којима је била и „Параде поноса”, односно окупљање припадника ЛГБТ популације.



Оставите одговор