Бања Лука: Телеграм подршке Србима на Космету

Предсједник Организационог одбора за прикупљање помоћи за Србе на Космету Милорад Арлов упутио је данас телеграм подршке српском народу на Космету, представницима српских општина, владики рашко-призренском Теодосију и ветеранима ФК "Трепча" и "Мокра Гора". Арлов у телеграму наводи да је данашњи дан, можда најтежи у дугом низу тешких посљедњих година за све Србе на Косову […]

петак, септембар 16, 2011 / 16:39

Предсједник Организационог одбора за прикупљање помоћи за Србе на Космету Милорад Арлов упутио је данас телеграм подршке српском народу на Космету, представницима српских општина, владики рашко-призренском Теодосију и ветеранима ФК "Трепча" и "Мокра Гора".

Арлов у телеграму наводи да је данашњи дан, можда најтежи у дугом низу тешких посљедњих година за све Србе на Косову и Метохији, које позива да буду јаки, да не дозволе да им буде пољуљано достојанство, нити да буду истјерани са свете српске земље.

"Могу мијењати називе, наметати институције, али не могу промијенити вас, јер сте ви ти који чувате достојанство и српство свих Срба на планети", наводи се у телеграму.

Арлов истиче да Србија има обавезу да заштити Србе на Косову.

"Ви и ваша дјеца сте рођени у Србији и зато држава Србија има обавезу да вас заштитити. Ако ви нисте на Космету, не пише се ни Србији добро", наводи се у телеграму.

Телеграм подршке упућен је његовом преосвештенству владики рашко-призренском Теодосију, начелнику Митровачког округа Раденку Недељковићу, предсједницима свих српских општина, ветеранима ФК "Трепча" и "Мокра Гора" и српском народу Космета.Оставите одговор