Арканов убица се предао у Јужноафричкој републици

Добросав Гаврић, који је осуђен због убиства Жељка Ражнатовића Аркана, предао се јутрос полицији у Кејптауну у Јужноафричкој Републици, сазнаје „Блиц“. Гаврић (38) који се у Јужноафричкој Републици крио под именом Саша Ковачевић у бјекству је од 12. децембра када је требало да се јави јужноафричкој полицији, јер је против њега покренут кривични поступак због […]

уторак, децембар 27, 2011 / 15:59

Добросав Гаврић, који је осуђен због убиства Жељка Ражнатовића Аркана, предао се јутрос полицији у Кејптауну у Јужноафричкој Републици, сазнаје „Блиц“.

Гаврић (38) који се у Јужноафричкој Републици крио под именом Саша Ковачевић у бјекству је од 12. децембра када је требало да се јави јужноафричкој полицији, јер је против њега покренут кривични поступак због посједовања кокаина, објављено је на сајту "Блица".

Како сазнаје "Блиц", Гаврић се предао у Белвилу, делу Кејптауна. Он је откривен током полицијске истраге убиства једног човјека из Кејптауна, повезаног са организованим криминалом, у марту ове године.

Полиција је, након пуцњаве у којој је Гаврић повријеђен, зауставила његов аутомобил. Да у његовом џепу тада није пронађен кокаин, његов идентитет не би био откривен, писао је "Њу ејџ", додајући да је Гаврић оптужен за посједовање наркотика.

Он је тада ухапшен, али је пуштен из притвора уз обавезу да се одазива на позиве суда. Међутим, то није учинио 12. децембра, када је било заказано да се јави суду и од тада се не зна гдје је.

Гаврић и његов помагач Милан Ђуричић ухапшени су 2001. године, а у октобру 2006. осуђени на 30 и 35 година затвора због убиства и ковања завјере за убиство Аркана.

Они су порицали кривицу, тврдећи да су се случајно затекли на мјесту злочина.

Обојица су од тада у бјекству, јер су октобра 2003. године били пуштени да се бране са слободе.

Аркан, који је пред Хашким трибуналом оптужен за злочине против човјечности почињене током рата у БиХ од 1992. до 1995. године , убијен је 15. јануара 2000. године у холу београдског хотела "Интерконтинентал".

Осим Аркана, у "Интерконтиненталу" су убијени и његови пријатељи Миленко Мандић Манда и Драган Гарић Гаро, бивши радник савезног МУП-а.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *