БОРС не мисли ништа добро о новом закону

Предсједништво Борачке организације Републике Српске (БОРС) има негативно мишљене о усвојеним законима о пензијско-инвалидском осигурању и о правима бораца и није искључено да ће затражити одговорност појединаца за њихово усвајање. Предсједник Предсједништва БОРС-а Дражан Перендија изјавио је данас новинарима у Бањалуци, гдје је у току ванредна сједница Предсједништва, да Закон о ПИО није обрађен на […]

уторак, децембар 27, 2011 / 15:30

Предсједништво Борачке организације Републике Српске (БОРС) има негативно мишљене о усвојеним законима о пензијско-инвалидском осигурању и о правима бораца и није искључено да ће затражити одговорност појединаца за њихово усвајање.

Предсједник Предсједништва БОРС-а Дражан Перендија изјавио је данас новинарима у Бањалуци, гдје је у току ванредна сједница Предсједништва, да Закон о ПИО није обрађен на квалитетан начин и да је из обраде потпуно изостављен ратни период за борце који би са учешћем у рату могли да задовоље услов од 15 година стажа и 65 година старости.

Према његовим ријечима, накнадно је убачен амандман којим се потпуно брише алтернативна могућност коришћења двоструког стажа за припаднике оружаних снага Републике Српске, а основни разлог незадовољста је члан закона којим се регулише основица за обрачун права.

"Бојимо се да ће без утицаја БОРС-а на дефинисање ових права доћи до поновне примјене основице од 500 марака", рекао је Перендија.

Сједници Предсједништва БОРС-а присуствује и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић.  0 КОМЕНТАРА

 1. Као што рекох, оно ђубре угуз „одрадио“ за ове педере из власти, сад и сам нуди оставку! Јбт његова оставка кад је све на своју руку „договорио“ са оним носатим министром и на тај начин борачку организацију довео у ћорсокак!x-(

 2. Ем су нас осиромашили, ем понизили! Проклети плаћеници запада!
  Ни ми ни историја им неће опростити, а колика ће се штета направити за нередну генерацију излишно је и писати. Све оно што упропасте мораће неко да исправља од ове омладине која расте сада, као и ми што смо поправљали експерименте са комунизмом у 20 вијеку! Уосталом тврдим да лопове треба похапсити!

 3. BORS NE MISLI NIŠTA DOBRO NI BORCIMA.

  1. Sa smjenom Ćurguza kasni se mnogo. Tačnije nije mu ni trebalo povjeriti drugi mandat.
  2. Po hitnom postupku moraju se usvojiti izmjene statuta BORS-a.
  3. Politički aktivizam nespojiv je sa zastupanjem interesa boračke populacije; u koliziji je, predstavlja sukob interesa. Kandidat za predsjednika BORS-a može biti samo lice koje nikad nije bilo član ni jedne političke partije.
  4. Predstavnici BORS-a imati diktirani mandat. To znači da smiju bilo s kim da razgovaraju samo u okvirima platforme djelovanja koju usvajaju Skupštine BORS-a. Svako pregovaranje o pitanjima izvan usvojene platforme povlači automatski opoziv predstavnika.
  5. Za predsjednik OO BORS-a ne može biti birano lice koje jeste ili je bilo član političke partije. Predsjednik OO BORS-a može biti izabran samo ukoliko za njega glasa 50 + 1 posto boračke populacije opštine za čije područje se bira.

 4. Рамо,

  као најпознатији стручњак за турска презимена, објасни нам значенје презимена Ћургуз и Прендија.

  Унапријед хвала.

 5. Rukovodstvo BORS-a je do sada nažalost više zastupalo svoje interese,kao i interese onih na vlasti,nego što je zastupalo interese boraca.Organizacije boraca po opštinama su privatizovane.Uglavnom jedni te isti ljudi vode ove organizacije,a nekakvi izbori su obična farsa.Zato nam i jeste ovako jadno stanje.Prije izvjesnog vremena pitao sam Ćurguza da li je svjesan kakvu snagu ima iza sebe.Odgovorio mi je a ko će odgovarati za posljedice.Odmah mi je bilo jasno da on neće nikada ništa učiniti da se zamjeri ovoj vlasti.Zato su naši borci postali balast i moneta za potkusurivanje.Da se razumemo ne vjerujem ja Ćurguzu,nisam vjerovao ni Parađini,a ni ovom Perendiji.Vjerujem ljudima koji vode borce Sarajevsko-Romanijske regije.Vjerujem i mnogi drugi borci.

 6. Тим људима као да није јасно или им нико није рекао да смо остварили својом борбом хиљадугодишњи сан за слободом овог народа западно од Дрине. Профитери не могу доћи на важне позиције у држави и тачка. Ту је проблем! Како се то нама увијек понавља и догоди никад ми нико неће моћи објаснити, али ја то видим као једно проклетство!

 7. Нема се овдје шта рећи,све је већ испричано.Борци у РС имају само руководство али немају борачку организацију.
  Комплетно руководство је купио Додик: Тургузу дао да ради на дивљака са шљункаром, Рогић покрао паре од борачке организације града бањалука па мудро шути, а за оног кретена Перендију немам појмакоји је то лик, зна ли ко?

 8. Мени је симптоматично да Пантелија одради нешто на велику штету бораца, повуче се у рупу, а онда у медијима наступа г.Перендија иде жестоко против тог да борци стекну утисак да се неко из БОРС-а ипак бори за њих, а онда након седмицу-двије и он утихне. А то жестоко је само вербално, а никад дјелима. Пријатељу, ако сте изиграни, повуците потписе, смјените Пантелију,… немојте мазати очи сиротињи!
  Можда гријешим, али овакав сценарио се понавља већ неколико пута, а на крају остају одлуке на штету бораца.

  Уколико ме г-дин Перендија демантује дјелима, ја ћу му се јавно извинити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *