Апелациони суд дистрикта: Пајић нестатутарно смјењен

Апелациони суд Брчко дистрикта пресудио је да одлука о разрјешењу градоначелника Драгана Пајића коју је донијела брчанска Скупштина 19. маја није у сагласности са Статутом дистрикта. "Одлука о разрјешењу градоначелника Брчко дистрикта престаје да важи од момента објављивања наведене одлуке Апелационог суда Брчко дистрикта у Службеном гласнику дистрикта", наводи се у саопштењу Апелационог суда. Поводом […]

петак, јун 24, 2011 / 14:02

Апелациони суд Брчко дистрикта пресудио је да одлука о разрјешењу градоначелника Драгана Пајића коју је донијела брчанска Скупштина 19. маја није у сагласности са Статутом дистрикта.

"Одлука о разрјешењу градоначелника Брчко дистрикта престаје да важи од момента објављивања наведене одлуке Апелационог суда Брчко дистрикта у Службеном гласнику дистрикта", наводи се у саопштењу Апелационог суда.

Поводом приједлога замјеника предсједника Скупштине Брчко дистрикта Ивана Крндеља (ХСС) и иницијативе одборника Марије Перкановић, Миленка Симикића, Милана Пурића, Боре Којића и Ратка Стјепановића (СДС), Апелациони суд донио је ову одлуку на сједници одржаној дана 20. јуна.

Гласовима посланика бошњачких странака, једног из коалиције ХСС-НХИ-ХДЗ1990, те посланика из реда српског народа Стаке Стакића (НДС) и независног посланика Радослава Богичевића Скупштине Брчко дистрикта изгласала је 19. маја неповјерење Пајићу, након што му је Централна изборна комисија БиХ претходно изрекла санкције због сукоба интереса.

Преосталих 11 српских са два хрватска посланика напустило је прије гласања скупштинску салу, не желећи да учествује у изјашњавању. Пајић није прихватио одлуку Скупштине, јер је сматра незаконитом.Оставите одговор