Обрачун или шта у Косовској Митровици?

Три непознате особе у раним јутарњим часовима пуцале су из ватреног оружја на патролу Косовске полицијске службе у сјеверном дијелу Косовске Митровице, а затим побјегле у јужни дио града. Регионални портпарол КПС-а Нусрет Мехмети изјавио је КИМ радију да нико од полицајаца у инциденту који се догодио јутрос нешто послије 3.00 часа није повријеђен. "Три […]

петак, 24 јуна, 2011 / 14:06

Три непознате особе у раним јутарњим часовима пуцале су из ватреног оружја на патролу Косовске полицијске службе у сјеверном дијелу Косовске Митровице, а затим побјегле у јужни дио града.

Регионални портпарол КПС-а Нусрет Мехмети изјавио је КИМ радију да нико од полицајаца у инциденту који се догодио јутрос нешто послије 3.00 часа није повријеђен.

"Три за сада непознате особе пуцале су на два припадника КПС који су покушали да их спријече да украду возило паркирано у близини насеља Три солитера. Пошто су пуцали, осумњичени су преко моста, побјегли у јужни дио града", рекао је Мехмети и напоменуо да је током пуцњаве оштећено једно цивилно возило које је било паркирано у близини.

Он је искључио могућност да је ријеч о етнички мотивисаном нападу, истичући да су у патроли која се нашла на мети тројице нападача били један Србин и један Албанац.

Мехмети је рекао да полиција има опис нападача али да још није успјела да их идентификује. Случај је окарактерисан као покушај убиства и оштећење покретне имовине а истрага у вези са овим случајем је у току.