Американцима слике мртвог Бин Ладена одвратне

Бијела кућа још није донијела одлуку о објављивању фотографија мртвог вође терористичке мреже Ал каида Осаме Бин Ладена или његовог погреба на мору, а портпарол Џеј Керни изјавио је да су фотографије "одвратне". Једна од Бин Ладенових жена и осам дјеце налазило се у кући у којој је вођа Ал Каиде убијен и тренутно се […]

среда, мај 4, 2011 / 07:23

Бијела кућа још није донијела одлуку о објављивању фотографија мртвог вође терористичке мреже Ал каида Осаме Бин Ладена или његовог погреба на мору, а портпарол Џеј Керни изјавио је да су фотографије "одвратне".

Једна од Бин Ладенових жена и осам дјеце налазило се у кући у којој је вођа Ал Каиде убијен и тренутно се налазе на испитивању, након којег би требало да буду предати земљама чије држављанство имају, а не САД.

Пакистански извори тврде да је Осамина кћерка само једна од особа које су потврдиле да је Бин Ладен убијен у нападу америчких снага.

Бијела кућа саопштила је да Осама Бин Ладен није био наоружан приликом упада америчких снага иако су досадашњи извјештаји говорили да је погинуо у размјени ватре односно да је пуцао на америчке специјалце.

Такође, супротно првобитним извјештајима, Бин Ладенова жена није убијена у нападу већ је рањена.Оставите одговор