Новакманија:Поправља имиџ, доводи инвеститоре…

Милијардери Рон Баркл, менаџер Новака Ђоковића, и Били Нгок, власник "Серђо Такинија”, који су јуче допутовали у Београд, планирају да инвестирају у Србију. Како “Блиц” сазнаје, они су озбиљно заинтересовани за улагање у сектор енергетике и на ту тему су већ обављени неки разговори. – Тачно је да Баркл и Нгок желе да помогну Новаковој […]

среда, јул 6, 2011 / 13:46

Милијардери Рон Баркл, менаџер Новака Ђоковића, и Били Нгок, власник "Серђо Такинија”, који су јуче допутовали у Београд, планирају да инвестирају у Србију.

Како “Блиц” сазнаје, они су озбиљно заинтересовани за улагање у сектор енергетике и на ту тему су већ обављени неки разговори.

– Тачно је да Баркл и Нгок желе да помогну Новаковој Србији и уложе у енергетику – потврдио је за “Блиц” Горан Ђоковић, Новаков стриц и директор АТП турнира “Србија опен”.

Он, међутим, није желио да прецизира са ким су до сада вођени разговори и које су тачно инвестиције у плану.

Да се нешто “кува”, наговестио је јуче и Вук Јеремић, министар спољних послова, који је близак сада најбољем свјетском тенисеру као предсједник Удружења тениских професионалаца Србије.



0 КОМЕНТАРА

  1. Прије неколико дана сам написао овдје:

    „Спортисти су најбољи амбасадори своје земље. Један интелектуалац из Бање Луке, иначе стручњак из области маркетинга, ми рече да овакви успјеси значајно побољшавају пролаз робе из Србије на свјетском тржишту.“

    И ево, у пракси се показује нешто слично. Вишеструка је корист од улагања у спорт. Многи људи у свијету Србе доживљавају као канибале, и када виде овако младог, успјешног, духовитог човјека, мијења се слика о српском народу. Сви успјешни Срби у свијету би требали радити на имиџу Србије и српског народа и покушати довести инвеститоре у Републику Српску и Србију.

    Али не треба мијешати бабе и жабе. Када узмеш од државе и државних и приватних (рекетираних) фирми новац, па увезеш неколико црнаца са стране, то није улагање у спорт. Треба улагати у дјецу с ових простора. Само доброг тренера, стручњака са стране евентуално платити да ради с дјецом. Разултет ће временом доћи. Само тако спортски клуб може бити одржив дугорочно. Вјерујем да се мало ко сјећа Боксита из Милића или Слоге из Трна или Обилића и Зете као неких првака. Тако ће једног дана и Игокеа бити прошлост.

  2. самурај, 06.07.2011. 16:57:54

    Наравно, само реконструкција базена је требала бити 5 милиона КМ, а на крају су је довели на фантастичних 17,6 милиона КМ, што значи да су могли изградити 3 базена и 5 игралишта за мали фудбал за тај новац. Зато немој гласно говорити, јер се у грађевинарству најлакше опере новац и угради у објекте.

  3. @Џукеланац

    Дружим се ја са свим добрим и поштеним људима, без обзира на занимање, формално и суштинско образовање, вјеру или политичко опредјељење.
    Овог посебно цијеним, јер мислим да је међу најинтелигентнијим људима у Бањој Луци. Мислим да се и Ти дружиш са њим.

Оставите одговор