Јужна Кореја: Могућа суспензија прве фудбалске лиге

Влада Јужне Кореје запријетила је суспензијом домаће прве фудбалске лиге уколико се испостави да су клубови учествовали у намјештању утакмица. Замјеник министра за спорт Парк Сун Кјо данас је разговарао са представницима лиге и запријетио оштрим казнама свим клубовима за које се докаже умјешаност у корупцију. Прошлог мјесеца јавно тужилаштво у Сеулу саопштила је да […]

петак, јул 1, 2011 / 20:01

Влада Јужне Кореје запријетила је суспензијом домаће прве фудбалске лиге уколико се испостави да су клубови учествовали у намјештању утакмица.

Замјеник министра за спорт Парк Сун Кјо данас је разговарао са представницима лиге и запријетио оштрим казнама свим клубовима за које се докаже умјешаност у корупцију.

Прошлог мјесеца јавно тужилаштво у Сеулу саопштила је да је 10 фудбалера осумњичено за намијештање утакмица. Претходно је један бивши играч, који је по окончању каријере радио за једну кладионицу, пронађен мртав.

Фудбалски савез Јужне Кореје осумњиченим играчима је забранио да се баве фудбалом, али и обављањем тренерског или судијског посла.

Међу играчима који су намијештали утакмице најпознатији је члан Сувомна Чои Сунг Кук, који је одиграо и 26 утакмица за репрезентацију Јужне Кореје.

Овај фудбалер признао је да је прошле године присуствовао састанцима кладионичара и играча из неких прволигашких клубова на којима је договарано намијештање мечева.



Оставите одговор