Ђоковић преко Томићевог трња до Цонге

Иако током овог сусрета није увијек показивао стабилност и конзистентност у игри, Ђоковић долази до тријумфа у мечу са изузетно талентованим Томићем. Аустралијски тенисер није издржао јак ритам који је сам наметнуо. Након овог сусрета, Ђоковић никада ближе свјетском броју 1. На крају, Ђоковић – Томић 3:1. Новак Ђоковић је побједом над Бернардом Томићем од […]

среда, јун 29, 2011 / 18:30

Иако током овог сусрета није увијек показивао стабилност и конзистентност у игри, Ђоковић долази до тријумфа у мечу са изузетно талентованим Томићем. Аустралијски тенисер није издржао јак ритам који је сам наметнуо. Након овог сусрета, Ђоковић никада ближе свјетском броју 1. На крају, Ђоковић – Томић 3:1.

Новак Ђоковић је побједом над Бернардом Томићем од 3:1, можда и теже него што се очекивало, распршио снове последњег квалификанта преосталог на Вимблдону.

Српски тенисер сјајно је стартовао и већ у првом гему стигао је до брејка, док је Томић, који је чини се само на почетку сусрета имао благу трему, безуспијешно покушавао да дође до брејка.

Други тенисер свијета до краја првог сета узео је још један сервис Аустралијанцу и до краја је лагано привео меч крају.

Међутим, други сет доноси потпун преокрет на терену. Ђоковић је знатно нервознији, што користи Томић и долази до своје игре, захваљујући којој је са турнира елиминисао Давиденка и Содерлинга. Аустралијанац, рођен у Њемачкој, прави брејк и сасвим заслужено осваја други сет.

Агонија Новака Ђоковића наставља се и почетком трећег сета, Томић брзо стиже до брејка и изгледало је да је на помолу велики преокрет. Ипак, Новак још једном успева да покаже да је најјачи кад је најтеже и осваја трећи сет.

Четврти сет доноси много узбуђења и велику борбу. Ђоковић, ипак, успијева при резултату 5:5 да одузме сервис Томићу и после свог сервис-гема, долази до велике побједе и до трећег узастопног полуфинала на Вимблдону.

Ђоковић ће у полуфиналу играти против Француза Цонге, који је после великог преокрета савладао Роџера Федерера са 3:2.



0 КОМЕНТАРА

  1. Честитке Нолету, смо напријед Српска је уз тебе!

    @bake
    Отац промјенио име у John, а мајка у Ady. Отац хрват, мајка босанка(?), мали рођен у Њемачкој, одрастао у Квинсленду од 3. године живота… Аутохтони боснохерцеговац(?), нема шта!

Оставите одговор