Враћају се Пајтоновци

Чланови екипе из британске телевизијске серије "Летећи циркус Монтија Пајтона" поново су се окупили како би позајмили гласове за тродимензионални анимирани филм "Аутобиографија лажова" заснован на мемоарима покојног Грејема Чепмена. Чепмен је 1989. године преминуо у 48. години живота након краткотрајне борбе са раком. У филму ће бити снимци које је он снимио о својој […]

среда, јун 29, 2011 / 07:33

Чланови екипе из британске телевизијске серије "Летећи циркус Монтија Пајтона" поново су се окупили како би позајмили гласове за тродимензионални анимирани филм "Аутобиографија лажова" заснован на мемоарима покојног Грејема Чепмена.

Чепмен је 1989. године преминуо у 48. години живота након краткотрајне борбе са раком. У филму ће бити снимци које је он снимио о својој књизи.

Учешће у филму потписали су "Пајтоновци" Џон Клиз, Тери Гилијем, Мајкл Пелин и Тери Џоунс. У филму не учествује једино Ерик Ајдл. Филм би требао у биоскопима да се појави у прољеће идуће године.

Џоунс се нашалио да није имао појма да је Чепмен преминуо и да је мислио да "се само улијенио".

"Међутим, сада сам одушевљен јер ћу поново радити с њим на овом узбудљивом пројекту", додо је Џоунс.

Један од режисера Џеф Симпсон нагласио је да продуценти блиско сарађују са Чепменовом фиондацијом како би све било исправно урађено.

Симпсон истиче да би и Чепмен био задовољан што је његов рад преточен у тродимензионални филм јер је увијек волио да носи чудне наочаре".

Култна серија "Летећи циркус Монтија Пајтона" први пут је емитована у Велико Британији 1969. године.

"Пајтоновци" су снимали и дугометражне филмове попут "Потраге за Светим Гралом" и "Житија Брајановог".



Оставите одговор