Током 48 часова нема уласка у Грчку код Ђевђелије

Због штрајка цариника у Грчкој, гранични прелаз између Македоније и Грчке код Ђевђелије затворен је на 48 сати. Осим цариника и остале јавне службе у Грчкој данас учествују у генералном штрајку због владиних мјера штедње, па су тако отказани и неки летови с главног аеродрома. Гранични прелаз код Ђевђелије затворен је од поноћи. Медији преносе […]

уторак, јун 28, 2011 / 13:29

Због штрајка цариника у Грчкој, гранични прелаз између Македоније и Грчке код Ђевђелије затворен је на 48 сати.

Осим цариника и остале јавне службе у Грчкој данас учествују у генералном штрајку због владиних мјера штедње, па су тако отказани и неки летови с главног аеродрома.

Гранични прелаз код Ђевђелије затворен је од поноћи. Медији преносе да су код Ђевђелије велике гужве, али да се саобраћај преусмјерава на друге граничне прелазе.

Највећи број оних који у колони стоје испред македонско-грчке границе су туристи из Србије и Македоније.

Према информацијама из македонског МУП-а, сљедећа два дана на том граничном прелазу неће бити пропуштани аутобуси и теретна возила, док ће се путнички аутомобили пропуштати на свака два сата, због чега се на возаче апелује да у Грчу одлазе преко Бугарске.

Македонски МУП је саопштио и да ће предузети све неопходне мјере да саобраћај буде преусмјерен на друге граничне прелазе с македонске стране, Дорјан и Меџитлија. На тим граничним прелазима за сада је велика гужва, али се, иако су грчки цариници најавили потпуну блокаду, за сада саобраћај свих врста возила, ипак, одвија.

Рецимо и да за путовање постоји алтернативни правац преко Софије па на југ до Благоевграда и онда улазак у Грчку.

Према информацијама са београдског аеродрома сви преподневни летови из и у Грчку одвијају се према плану летења.



Оставите одговор