Косовска Митровица: Обиљежен Дан несталих особа

Полагањем цвијећа на споменик "Истине" у сјеверном дијелу Косовске Митровице, породице киднапованих и несталих Срба обиљежиле су Дан несталих особа. Од представника међународне заједнице су затражили да уложе више труда у расвјетљавању судбине несталих са Косова и Метохије. На данашњи дан прије тачно 13 година у покрајини су забиљежена прва масовна киднаповања људи. Координатор Удружења […]

среда, јун 22, 2011 / 20:41

Полагањем цвијећа на споменик "Истине" у сјеверном дијелу Косовске Митровице, породице киднапованих и несталих Срба обиљежиле су Дан несталих особа.

Од представника међународне заједнице су затражили да уложе више труда у расвјетљавању судбине несталих са Косова и Метохије.

На данашњи дан прије тачно 13 година у покрајини су забиљежена прва масовна киднаповања људи.

Координатор Удружења породица киднапованих и несталих на Косову и Метохији Милорад Трифуновић изјавио је да је судбина несталих до данас нерасвијетљена и да Удружење није задовољно радом међународне заједнице, нарочито када је ријеч о несталим рударима – јављају београдски медији.

"Нисмо задовољни радом међународих организација, јер оне ништа не раде на расветљавању судбине. Ми чак имамо утисак да спречавају да се дође до истине", рекао је Трифуновић.

Трифуновић је апеловао на представнике међународне заједнице да дозволе институцијама које се баве расвјетљавањем судбине несталих да раде свој посао, у првом реду Међународној комисији за ексхумацију и идентификацију /ИЦМП/.

Олга Ађанчић из Милошева чији је син Зоран прије 13 година киднапован и даље се нада да је он жив и да су живи и други Срби који су киднаповани и нестали ’98. и ’99. године на Косову.



Оставите одговор