Козарска Дубица: Прве смјене у режији нове Бањац-СНСД већине

Одборник СНСД-а Милован Баришић новоизабрани је предсједник Скупштине општине Козарска Дубица, умјесто Небојше Миловчевића из ПДП. На основу гласова нове новопотврђене скупштинске већине, коју чине СНСД, ДНС и одборници СДС који подржавају најновијег СДС-исписника, Дарка Бањца, за замјеника начелника изабран је Драган Јаћимовић из СНСД. Одборници Скупштине општине Козарска Дубица претходно су се, на приједлог […]

понедељак, јун 22, 2015 / 16:22

Одборник СНСД-а Милован Баришић новоизабрани је предсједник Скупштине општине Козарска Дубица, умјесто Небојше Миловчевића из ПДП.

На основу гласова нове новопотврђене скупштинске већине, коју чине СНСД, ДНС и одборници СДС који подржавају најновијег СДС-исписника, Дарка Бањца, за замјеника начелника изабран је Драган Јаћимовић из СНСД.

Одборници Скупштине општине Козарска Дубица претходно су се, на приједлог Комисије за избор и именовање, тајним гласањем изјаснили о опозиву досадашњег предсједника Небојше Миловчевића, који је функције разријешен на основу гласова 16 од укупно 27 одборника Скупштине општине.

На сједници је констатована неопозива оставка досадашњег замјеника начелника општине Љубомира Марјановића из ПДП-а.

На приједлог начелника општине Козарска Дубица Миле Злојутра, дужности су разријешени начелници два општинска одјељења – Перо Каран из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности и Тања Бурић из Одјељења за стамбено-комуналне послове – те на период од 90 дана за в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности именован је Мирослав Тица, док је новоименовани в.д. начелника Одјељења за просторно уређење Даријан Бабић, обојица из СНСД.

Одборници ПДП који су до сада у Скупштини општине Козарска Дубица чинили скупштинску већину са СДС и ДНС, најавили су да ће у будућем раду дјеловати као конструктивна и оштра опозиција, те позвали начелника општине да поднесе оставку на ту функцију, јер је, како су истакли, изабран и гласовима бирача ПДП.

Ово је епилог ванредне сједница Скупштине општине на којој је, како је раније најављено, формирана нова скупштинска већина. Главни шраф у новој конструкцији, народни посланик Дарко Бањац тада је рекао да је нова већина "резултат шестомјесечног неслагања са једним коалиционим партнером (ПДП) и немогућности да у досадашњим коалиционим оквирима СДС има улогу у вршењу власти каква му припада према изборном резултату".

Бањац је у међувремену напустио СДС.

Како је раније објавио Фронтал, Бањац, који је посланик у Народној скупштини Републике Српске могао би бити један од оних који дају за право Милораду Додику, предсједнуку СНСД-а, када тврди да опозиција у Скупштини има мање 36 гласова подршке. Такође, прошле недјеље, објавили смо да је његово "незадовољство коалицоним партнером" само изговор за други пут. Бањац је крајем прошле недјеље критиковао предсједника СДС, Младена Босића да у Дубицу шаље курире, а да он неће да дође те је поручио да ће између "Дубице и СДС, изабрати Дубицу".

У неким ранијим медијским написима Бањац је био довођен у везу са бившим начелником Дубице, есенесдеовцем, Нином Јаузом, чије одлуке је често подржавао и Клуб одборника СДС-а у Дубици.

Оштре реакције

Поводом данашње дубичке скупштине стигла нам је оштра реакција једног од одборника из К. Дубице, Ђорђа Лазића, који је из Клуба СДС прешао у Клуб ПДП. Цитирамо:

"Ова дешавања у Дубици закувао је први поткозарски папак, Дарко Бањац, који је овим покушао прикрити поступак у НСРС, а то је да је он дефинитивно нови папак и у Скупштини Српске, а само је питање ко га је купио – лакташки или мркоњићки клан. За Бањцем је отишао функционерски отпад из СДС, на челу са начелником општине Милом Злојутром".



Оставите одговор