Милекићева: Поскупљење струје је нужно

"Поскупљење струје у РС је нужно, јер производна предузећа, посебно термоелектаране, са постојећим цијенама не могу да остваре план производње", потврдила је Бранислава Милекић, генерални директор Електропривреде РС. Милекићева је за АТВ рекла да још није дефинисано колико ће бити то поскупљење и када ће ступити на снагу, јер о свему одлучују Регулаторна комисија за […]

среда, фебруар 25, 2015 / 15:02

"Поскупљење струје у РС је нужно, јер производна предузећа, посебно термоелектаране, са постојећим цијенама не могу да остваре план производње", потврдила је Бранислава Милекић, генерални директор Електропривреде РС.

Милекићева је за АТВ рекла да још није дефинисано колико ће бити то поскупљење и када ће ступити на снагу, јер о свему одлучују Регулаторна комисија за енергетику РС.



0 КОМЕНТАРА

  1. Ако „лаже“ Вукановић, не лаже Додикова кона. x-(

    Ма, браво, браво! Све ће то народ платити. И запослење дјетета, и прасећи реп, и купусну салату, и млако пиво, и пјевање Главног под шатором. Законом су се заштитили, па да видимо ко смије позвати народ на бунт.

    У БЛ вода, смеће, ел. енергија,…

    Водоводу покривамо дугове Лакташа и Челинца, Чистоћи стипендирамо Тегелтијиног ортака, Електропривреди плаћамо опстанак Додика на власти (слободи). Браво!

  2. Долићу, нема неке потребе ни да пензија код нас буде убједљиво најнижа у региону, па јесте.

    Ако ЕПРС припада Српској, онда треба према грађенима да има мајчински, а не маћехински однос. И да се положе рачуни ГДЈЕ СУ ПАРЕ?

    Видјећемо ускоро у чији џеп су отишле, колико је запослених у 2014., којег образовног профила и ЗАШТО?

    Посебно је питање ЗАШТО ПРОФИТ НИЈЕ УЛАГАН У РАЗВОЈ СИСТЕМА већ је злоупотребљен у интересу приватне партијске организације? И ПРЕСУДИЛЕ СУ ИЗБОРЕ.

  3. Ako cemo da se ravnamo po cijenama u okruzenju, hajde da i mi naseg Sanadera uhapsimo. Sto Djurica ne uhapsismo mi?
    Bandica , izmedju ostalog optuzuju sto je 5 puta neopravdano koristio sluzbeni automobil.
    A nasi Bandici?
    Spiric je slupao jedog vikenda sluzbeni audi u Drvaru, obilazeci hacijendu. I? Otkuda on vikendom u sluzbenom autu?
    Rudonja ide na utakmice u BG traktorom? Svojim autom? Ili nasim prevozom? O cijem trosku?

    Do danas ste galamili da nema poskupljenja, sad kad vidite d ga ima, kazete da je opravdano…

    kO JE UBIO, I ZASTO, MILANA VUKELICA?

    je li i to opravdano?
    Po vama, slugama rezima, jeste.

  4. Nisu DOdik, SNSDS i Milekićeva gradili termo i hodroelektrane da sa njima raspolažu kao sa đedovinom! Poskupljuju struju jer nemaju šta više pljčkati iz EPRS, a koiko je elektroprivreda za poslednjih 25 godina izgradial elektrana poput višegradske, gačanske, ugljevičke?
    Neka odgovore na pitanje gde su pare od neizgrađenih elektrana, i kako to dase od naroda otima rudnik Stanari i daje stranom okupatoru da na našoj zemlji gradi sebi elektranu na našem uglju, kao da je to državna elektrana.
    kako to da strani okupator može dobiti iste uslove koncesije kao državna elekrana naše elektroprivrede? Kako to da je ova vlasti dala stranom okupatoru-investitoru rudnik Ugljevik i Gacko rijeka Drina. Pa sad narod plaća izgubljenu sudski spor sa ČEZ-om povećanjem cene struje. Kako ti da elktropirveda finanisra predizbornu kampanju i vrši predizborno zapošljavanje? Kako to da ste doveli do gubitka elekttroprivredu koja bi i sa ovim cenama struje mogla ostvarivati godišnju dobit 1,5 milijardi KM, Kako ti da je prosečna plata u Termoelektrani Ugljevik 1250 KM a radi 2000 radnika dok direktor ima 5600 KM?
    Zar nije bila lakše radniciam prepolociti plata a advokart dikrtor ne može imati 5600KM. Koliki plati milekićeva ima?
    Kada će narodu biti vraćeni oteti rudnici i kada će elektroprivreda početi da gradi elktrane, oni sada troše ono što su nasledili iz prethodne države, postrojenja dotrajavaju, nova se ne grade, a stranom okupatoru se predaju naši ridnici i rijeke?
    Koliku ćemo cenus struje plaćati kada se liberalizuje tržište i kada sva struja iz EPRS bude išla na cirišku berzu pa kad tamo budemo kupovali struju po evropskim cenama od 30 evrocentu za kWh.
    Kako ti da muslimani u Federaciji BiH nisu dali svoje rudnike stranom okupatoru a RS sve predade, izdade, prodade?

  5. Запослили су толико страначког неписменог кадра, а немају ни једног стручњака који би покренуо неке нове пројекте, које би привукле инвеститоре и гдје би се унапредио тај електроенергетски систем. Овако изгледа катастрофално и сваки пљусак или повјетарац доноси испадање система трафостаница и далековода! Горе него у рату док се под гранатама снабдјевало струјом!

Оставите одговор