Они нама, ми њима: Иран послао бродове према америчким водама?

Адмирал иранске морнарице Афшин Резаје Хадад рекао је данас да је одређеном броју војних бродова наређено да приђу америчким поморским границама, као одговор на стационирање бродова САД у Персијском заливу, јавила је иранска новинска агенција "Фарс". "Иранска војна флота приближава се америчким поморским границама и овај потез је порука", рекао је адмирал Хадад. Хадад, за […]

недеља, фебруар 9, 2014 / 09:54

Адмирал иранске морнарице Афшин Резаје Хадад рекао је данас да је одређеном броју војних бродова наређено да приђу америчким поморским границама, као одговор на стационирање бродова САД у Персијском заливу, јавила је иранска новинска агенција "Фарс".

"Иранска војна флота приближава се америчким поморским границама и овај потез је порука", рекао је адмирал Хадад.

Хадад, за којег се наводи да је командант иранске сјеверне флоте, истакао је да су војни бродови почели своје путовање ка Атлантском океану преко вода недалеко од Јужноафричке Републике.

Према његовим ријечима, план је дио иранског одговора на појачано присуство Вашингтона у Персијском заливу.

Званичник америчког Министарства одбране, који није желио да буде именован, изразио је сумњу у тврдње да ирански бродови прилазе поморским границама САД.

Међутим, додао је да "бродови могу слободно да дјелују у међународним водама".

САД и њихови савезници редовно врше поморске вјежбе у Персијском заливу, наводећи да тиме желе да осигурају слободу навигације у поморским путевима.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор