Смјена војног атешеа амбасаде БиХ у Београду

Војни аташе Босне и Херцеговине у Србији Ивица Павић, који је почетком септембра у близини Београда изазвао саобраћајну незгоду у алкохолисаном стању, биће смијењен на првој наредној сједници Предсједништва БиХ и по хитном поступку враћен у земљу. Како пишу Независне новине, након краће истраге, али и извјештаја о околностима незгоде који је послао сам Павић, […]

недеља, октобар 6, 2013 / 08:04

Војни аташе Босне и Херцеговине у Србији Ивица Павић, који је почетком септембра у близини Београда изазвао саобраћајну незгоду у алкохолисаном стању, биће смијењен на првој наредној сједници Предсједништва БиХ и по хитном поступку враћен у земљу.

Како пишу Независне новине, након краће истраге, али и извјештаја о околностима незгоде који је послао сам Павић, Министарство одбране БиХ одлучило је да покрене процедуру његове смјене због штете нанесене угледу професије и самој БиХ.

Додатни аргументи за овакву одлуку били су наводи да ово није први инцидент Павића, јер се у дипломатским круговима прочуло да је често у "стању" недопуштеном за војне дипломате његовог ранга.

Иницијатива Министарства у Предсједништво је стигла прије неколико дана, а чека се само повратак из САД Жељка Комшића, предсједавајућег Предсједништва.

У Комшићевом кабинету листу је потврђено да је стигао захтјев за покретање процедуре Павићеве смјене.

"Седница Предсједништва БиХ биће одржана наредне седмице и већ је донесена одлука о смјени Павића и његовом враћању у БиХ", потврдио је Дамир Бећировић, Комшићев савјетник за медије и унутрашњу политику.

"Независне" подсјећају да је, према писању београдских медија, Павић изазвао незгоду у алкохолисаном стању а по доласку полиције није желио да уради алкотест, већ се позвао на дипломатски имунитет.

Држава домаћин је имала дискреционо право да га "замоли" да оде из земље или да га прогласи непожељном особом, међутим, није познато да ли су његова смјена и повратак у БиХ издејствовани овим дипломатским актом званичног Београда, наводи лист.



Оставите одговор