Решићева: Канцеларија Српске у Дистрикту оправдала постојање

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је Срни да је Канцеларија Владе Српске у Брчком у потпуности оправдала постојање, јер становници дистрикта сада на ефикаснији и економичнији начин долазе до потребних информација, по разним основама. „Од отварања Канцеларије у другој половини априла до 31. децембра прошле године ријешено је 108 захтјева […]

четвртак, јануар 10, 2013 / 18:19

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је Срни да је Канцеларија Владе Српске у Брчком у потпуности оправдала постојање, јер становници дистрикта сада на ефикаснији и економичнији начин долазе до потребних информација, по разним основама.

„Од отварања Канцеларије у другој половини априла до 31. децембра прошле године ријешено је 108 захтјева за ентитетско држављанство или промјену ентитетског држављанства, што је у поређењу са претходном годином три пута више“, нагласила је Решићева.

Она је навела да је до новембра прошле године Канцеларија примила 623 странке које се су обратиле у писаној или усменој форми, те да на само 30 захтјева није одговорено.

Решићева је подсјетила да у раду Канцеларије активно партиципирају сва министарства и сви републички органи, иако је највећи број захтјева упућен Министарству за избјеглице и расељена лица и Министарству рада и борачко инвалидске заштите Српске.

Она је напоменула да ова канцеларија нема никакве посебне издатке, јер је њен рад конципиран тако да помоћници и сарадници из Владе Српске у усаглашеним терминима одлазе и раде са људима у Брчком.

„Канцеларија је отворена да би се грађанима дистрикта који остварују права у Републици Српској приближиле њене институције, да би им се пружила потребну помоћ и олакшало остваривање права“, истакла је Решићева.

Она је подсјетила да је Министарство у интересу грађана прије отварања Канцеларије смањило таксу за промјену ентитетског држављанства са 100 на десет КМ.

Решићева је најавила да ће данас у 16.00 часова присуствовати обиљежавању Дана и крсне славе Републике Српске – Светог архиђакона Стефана у Брчко дистрикту.

Овом обиљежавању присуствоваће и предсједник Републике Српске Милорад Додик, а требало би да присуствује и министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Петар Ђокић.

Канцеларија Владе Републике Српске поново је отворена прошле године у центру Брчког, гдје је радила од новембра 2000. до марта 2004. године.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор