А за Оскара су номиновани…

Нови филм редитеља Стивена Спилберга са 12 номинација предводи овогодишња остварења у трци за престижне награде Америчке филмске академије, које ће бити додијељене 24. фебруара у Холивуду. Номинације у најважнијим категоријама за најпрестижније филмске награде, Оскаре, 10. јануара саопштили су овогодишњи домаћин додјеле комичар Сет Мекфарлан и глумица Ема Стоун. Листу номинованих предводе филм "Линколн" […]

четвртак, 10 јануара, 2013 / 16:29

Нови филм редитеља Стивена Спилберга са 12 номинација предводи овогодишња остварења у трци за престижне награде Америчке филмске академије, које ће бити додијељене 24. фебруара у Холивуду.

Номинације у најважнијим категоријама за најпрестижније филмске награде, Оскаре, 10. јануара саопштили су овогодишњи домаћин додјеле комичар Сет Мекфарлан и глумица Ема Стоун.

Листу номинованих предводе филм "Линколн" Стивена Спилберга са 12 номинација, док две мање има "Пијев живот" Анга Лија. Ове године филмске снаге за анграде Америчке филмске академије одмериће искусне филмаџије попут Спилберга и Лија али и младих надакао што је дебитант Бен Зејтлин. Њихови филмови нашли су се међу номинованима за најбоља остварења, а они се такмиче и за награду за најбољу режију.

Ново оставрење Тома Хупера, мјзикл “Јадници”, освојило је осам номинација као и остварење “Silver Linings Playbook”, док је драма Бена Афлека номинована у седам категорија.Оставите одговор