Прелазак Јанићеве под српску заставу кошта 150.000 евра

Наташа Јанић ће моћи да се такмичи под заставом Србије прије 2015. године само ако до 31. октобра Кајакашком савезу Мађарске буде плаћено 150.000 евра. „Мађар со“ преноси да је Предсједништво владајућег тијела мађарског кајака донијело ту одлуку на састанку одржаном у сриједу, а да износ може да плати било ко – Олимпијски комитет Србије, […]

среда, октобар 24, 2012 / 18:42

Наташа Јанић ће моћи да се такмичи под заставом Србије прије 2015. године само ако до 31. октобра Кајакашком савезу Мађарске буде плаћено 150.000 евра.

„Мађар со“ преноси да је Предсједништво владајућег тијела мађарског кајака донијело ту одлуку на састанку одржаном у сриједу, а да износ може да плати било ко – Олимпијски комитет Србије, Кајакашки савез Србије или сама Јанићева.

У случају да новац не буде уплаћен до краја овог мјесеца, Јанићева неће добити исписницу и неће моћи да весла за Србију прије 2015. године.

Могућност да се Јанићева врати у Србију појавила се још у августу, после Олимпијских игара у Лондону. Од тада су се појавиле бројне спекулације, а Јанићева је потврдила повратак у Србију почетком овог мјесеца, када је рекла да се на такав корак одлучила јер није пронашла своје мјесто у Мађарској, иако је за ту земљу освојила три олимпијска злата.

За сада је извјесно да Кајакашки савез Србије сигурно неће моћи да издвоји суму који Мађари траже, пошто је предсједник Мирко Нишовић још раније истакао да је буџет Савеза премали за то.

Први човјек Олимпијског комитета Србије Владе Дивац био је тај који је разговарао са Наташом око повратка у Србију, па је извјесно да ће се управо њих двоје договорити око такозване одштете за слободу Јанићеве.

Повезано



Оставите одговор