Проглас обичног студента

Студентима, теткицама, портирима, мајсторима, секретарицама, демонстраторима, асистентима, професорима, продеканима, декану,ректору… Пише: Небојша Р. Попов Директно, без курира, без парламената, бирократије, без срања. Јер, јебеш систем који не функционише, зар не? И јебеш декана који нема потребу да се представи, фино, студентима. Ја сам Милан Станковић, ваш нови, јебени декан! И јебеш 3Д штампач, ако су […]

понедељак, октобар 22, 2012 / 09:46

Студентима, теткицама, портирима, мајсторима, секретарицама, демонстраторима, асистентима, професорима, продеканима, декану,ректору…

Пише: Небојша Р. Попов

Директно, без курира, без парламената, бирократије, без срања. Јер, јебеш систем који не функционише, зар не? И јебеш декана који нема потребу да се представи, фино, студентима. Ја сам Милан Станковић, ваш нови, јебени декан! И јебеш 3Д штампач, ако су ходници неокречени, ако се цијела зграда распада, ако су предавања срање, а вјежбе као да и не постоје…

Ви сте писали тај Статут, а стално га јебено кршите. Хоћу да знам шта кошта 300 проклетих марака! Компјутери су поклон, радијатори су поклон! Обезбједили су нам скриптарницу. Једна скриптарница студентима, један диск у њој четири пута скупљи него било гдје!

Зашто „500 нових наслова за студенте“, из библиотеке, могу да узму само професори!? И како предавања и вјежбе почињу док још траје упис? Шта смо платили? Боли ме курац колике су професорске плате, али хоћу да знам шта плаћам и шта ћу платити! Зашто 1500 марака за мастер? Како ће нам тај усрани мастер изгледати? Како смију да нам кажу да немају појма како ћемо студирати на том мастеру за пар година??? Еј!

И зашто је једино оправдање тржиште? Нећу да ми професор каже да ћутим и платим или да одем из државе. Нећу болан да идем нигдје. Хоћу овдје да јебено студирам. Поштено! И нећу да се декан правда тиме што му држава не да паре. Човјече! Твој проблем!!

Ако неко краде од тебе, не значи то да ти јебено можеш од мене!

И нећу да људе око мене боли курац за њихов живот. 20-оро имају бесплатан мастер. Њих 120 боли ку*** за протест јер су сигурни да ће бити међу тих двадесет. И како сте сигурни да ће бити и 20 за џабе? Па овде се правила мијењају у току игре!

И нећу политику на факултету. Нећу везе. Нећу да нека дјевојка на ходнику одређује ко у октобру не може да полаже ни један, а ко може пет испита! Нећу фолирање, квази реформу, за коју и професори кажу да је срање, али за коју су они мени унапријед узели паре! Не занима ме ни ко је Станић, ни ко је Марко јебени Савић! Ко је сјеб’о реформу, ко хоће да отвори приватни факултет… боли ме уво!

Занимају ме моје студије. И да, занима ме за шта моји родитељи дају своје плате! И колико је нормално да су цијене школарина равно у стотинама марака? И да се један папир обавезан за вјежбе наплати студенту 5 марака. И да не смије да се копира! И да ми наплате 30 марака испис оцјена. Које нисам могао ни да видим.

И нећу цензуру. И одбијам да ћутим. Нећу да ме јебу у дупе! Нико! Рећи ћу шта год ми се говори. Дакле, пушите ми ку***!! Доле школарине и јебени декани који не дају рокове и упис студената у више године студија!!!!

Живио пленум!

(Студентски пленум, 23.10.2012. у 15.00 часова, у амфитетру Машинског факултета. Тема су актуелни студентски проблеми)



0 КОМЕНТАРА

  1. Студенти су одувијек били покретачка снага друштва и промјена. Овдје, код нас, више се пензионери залажу за своја права него студенти.

    Један познаник ми прича да је уписао Техничко васпитање и информатику на ПМФ. Уписао је ванредни студиј. Платио је 1500 КМ.
    Међутим, ништа од онога што је дефинисано Правилником о ванредном студију није испоштовано
    http://www.filoloski.rs.ba/adm/data/docs/%28120604115427%29_-_Pravilnik_o_vanrednom_studiju.pdf

    Ни предавања, ни вјежбе, ни испити нису организовани у посебним терминима (ван радног времена) за ванредне студенте. Човјек је једва стигао да изађе на неколико рокова јер није могао добити слободно вријеме у фирми. Због тога није успио дати услов. И сад му поново траже да плати обнову године, икао је већ платио 1500 КМ.

    Ево најновијег цјеновника за отимање пара од народа
    http://www.unibl.org/uni/sajt/doc/File/dokumenti/Cjenovnik_%20Univerziteta_Banja_Luka_2012-13.pdf

  2. eee
    A kad je (bio) magistarski, tisuću konvertibilnih maraka po semestru. A imaš ih četiri. Plus magistarski rad, obično još tisuću. A sa njim si isti kao i ovaj majstor sa мастером a i onaj majstor sa testerom.

    Nego, puno je psovanja u ovom tekstu, nije što je puno, nego nekako nije sa stilom. Neumjereno je. Al’ uočavam logiku: na klin klinom pa u klinč. Podržavam.

  3. Псовке…

    Без псовки, овај текст би био обраћање „неког“ студента, а са псовкама стварно изгледа као ПРАВИ БУНТ…

    Свака част само напријед… Псујте им, туците их, гађајте их трулим воћем… јер они друго не разумију…

  4. Шта вриједи сво ово мучење и школовање, кад ће опет бити можда школовани али сигурно незапослени.
    Уз све то, ову земљу је јако сиромашном направио мд режим, тако да ни приватном ни личном инцијативом млади школовани људи не могу себи обезбједити егзистенцију. Једноставно, народ без будућности!:(

  5. Ma, niste vi obicni studenti. Vi ste prva liga, neka neko u j… Evropi kaze da studira u uslovima golootockim, kao vi, neka neko kaze da zivi od nicega kao vi sto zivite, da roditelji vasi , vasi jedini finansijeri, zive od nicega.
    I, ako vam nesto znaci, uz vas sam , djeco moja draga. I, krenete li, zovite me da vam se nadjem pri ruci, da podmetnem svoja ledja, ukoliko stigne helikopternaredjenje, da krenu na vasa .
    cika pd

  6. Неко рече циркус! Циркус је свуда и на факултету и у средњем и у основном образовању! Стара пословица каже:“ Ако желиш да освојиш неку земљу, пошаљи војску,а ако хоћеш да је уништиш, уништи им образовање!“ То се управо нама десило! Јадни су ми ти декани и кур.и и палци! то су све продане душе…Орвел је све лијепо описао у 1984:-)

    И управо смо што рече Рамстајн НАРОД БЕЗ БУДУЋНОСТИ! НАРОД КАО МУВА БЕЗ ГЛАВЕ, који не зна шта може и не зна шта хоће, јер су нам незналице свуда око нас.

  7. Браво за текст писма! Али оно неће имати ама баш никакав ефекат.
    Зашто?
    Па зато што су и они којима је упућено и они који представљају оне који упућују, под истом кровном организацијом чији је врховни идол МД.
    На факултетима, од декана, портира, студентске службе, па и чистачице, зна се ко је главни и ко је политички подобан. Иста ствар је и у студентским домовима. Од портира до управника и директора дома, сви све знају, од продаје и намјештања кревета, до скупштине станара. И што је најжалосније, у студентским организацијама које су лафо бунтовници су све мој до мога. Мамини и татини синови који користе ресурсе студентских организација да себи трасирају пут у политику. Да не именујем никога. Осим њих има ту и лафо студената, који су ушли у тридесете са испитима из друге, а представљају студенте пред неким.
    Прави студенти немају времена за те глупости јер су свјесни обима и дубине проблема. Шуте и уче, да се што прије извуку из тога.
    Хоботница СНСД-а је ушла у све поре друштва и све инфицирала синдромом подобности. Проблем није ишчупати ту хоботницу („кад главу раздробиш тијелу, у мучењеу издишу членови“). Проблем је што ће и након чупања те хоботнице на њено мјесто доћи друга, а подобни ће бити подобни. Проблем је у нашим главама што прихватамо тај ропски начин животарења.

  8. Joseph, 22.10.2012. 15:34:44

    Одличан коментар! Чини ми се да ми управо овдје и коментаришемо и нешто покушавамо у смислу подизања свијести грађана, баш да бисмо дошли до те тачке када неће на мјесто једне хоботнице доћи друга, када ћемо се борити за слободу у пуном смислу ријечи.

    Текст је добар и добро је што аутор жели да зна на који начин се троши његов живот, што тражи квалитет услугеу замјену за новац који његови родитељи не одвајају баш лако. Волио бих и прво утврдити аутентичност или га је поново писао неко скривен иза лажног имена, што се раније дешавало.
    Мислим да се претјерало са псовкама, да ипак не би требале бити примјерене студентима. Како не волим лажно моралисање, не осуђујем употребу истих.

  9. Bigeru, dezurni lizacu govana, nije bilo dobro, ali ni posve lose. Da je ovo govno htjelo da popravi, popravio bi , i bilo bi bolje.Imao je vremena, imao je s cime i s kime. Narod mu je vjerovao, ali on taj narod prodade, opeljusi, izdade i unisti. On i nije ovdje da bi nesto popravio, on je ovdje da bi oduvao i unistio sve, ama bas sve. Dobio je cijelu Republiku, ratom unistenu, dabome da je bilo i neznalackih poteza, a i zlonamjernih. Od govneta sam oceivao da ce da popravi ono sto je bilo za popraviti, da ce dogradjivati, izgradjivati, zaposljavati, ojacavati, kaznjavati one koji su za kaznjavanje, ujedinjavati i miriti,…Ali iz njega se izvuce zvijer , srbozder, republikorusitelj, … Najkrace, on preraste u olujamonstruma.

  10. Драги студенти; Повежите се у једној визији како да скинете омчу коју вам натичу полагано и подмукло! одвојите оне који нешто могу и знају од оних који су само студенти јер их је политика инсталирала држи их на својим јаслама као шпијуне у Вашим редовима! Будите јединствени, напишите, проглас, декларацију и обратите се путем неких медија цијелом народу, а не политичарима који ће вас опет намагарчити и изманипулисати.

    Ви нама требате , као што и ми који плаћамо све и свашта у овој држави требамо вама. Држимо ми још на својим леђима разне протуве, џабалебароше, профитере и олоше док не почну пршљенови да нам крцкају.
    Треба неко да коначно заведе реда по природном праву истине, а не како то ради Ракуљ са пензионерима, Мишићка са радницима и Ћургуз са борцима, јер су они поткупљени. чувајте се таквих.
    Ви сте ипак интелигенција и то мрате оправдати!

    Када пукне овај трули систем ви требате имати тако добро разрађен план са визијом и идејама које ће помоћи народу да не залута у магли како је то сада случај јер му непрестано демагогијом испирају мозак са медија који они плаћају. Ја лично и многи од нас смо се борили у рату и сада смо понижени као и ви у миру.

    Ми можемо и морамо да на зло реагујемо одмах, јер зло неће стати у напредовању ако занемаримо своју обавезу да му се супроставимо!

  11. Декан није Милан, него Миленко Станковић, али вјероватно, слично се изражавају и слично понашају!? О овоме правоименованом Декану (Миленку) могу се написати књиге: о раду у министарству, подмићивању, корупцији, купљеним и продатим дипломама, провизији, проневјерама, утајама, злоупотребама, мобингу, изабраним сарадницима(-цама), подобним „професорима“, „научним књигама и радовима“, пројектима и градњама „паметних зграда“, „тајним“ лобирањима, итд.
    Слиједи писање, више добро обавјештених аутора, у наставцима, поглављима, потпоглављима: о случајевима, доказима, документима, каријерама, синовима, кћерима итд., итд.!

  12. Треба затворити све факултете. Увести СИПУ у сваки и изузети документацију. Видјети ко ђе предаје и ко на колико факултета дере огромне паре са лажним докторатима. Па то су мафијаши, а не професори! Боље их је немати него производити зомбије! Знаме неке који су завршили са 9-ком а пооооојма немају. Не знају ни обичну дефиницију а камо ли да неког нешто науче. СЕГА МЕГА… што би реко Рамбо амадеус. 17 приватних факултета!!! Ејјјј! Укинути сваки! а погледајте ко су власници! Хахаха… јадна земља, јадан народ, јадна омладина! А све ради др, мр… а нити је крива земља ни народ ни студенти, већ мешетари свију хуља! Багра! Али у сваком случају пост је бајат, а стање исто- бајато и бљутавО!

Оставите одговор