Eнглеска: Неколико играча бојкотовало мајице против расизма

Одбрамбени фудбалер енглеског премијерлигаша Квинс Парк Ренџерса Антон Фердинанд придружио се играчима који бојкотују акцију ношења мајица са поруком против расизма. Организација "Кик ит аут" предложила је фудбалерима у Енглеској да овог викенда на загријавање пред утакмице изађу у мајицама са натписом који упозорава на проблем расизма. Међутим, велики број играча је то одбио, преноси […]

понедељак, 22 октобра, 2012 / 09:32

Одбрамбени фудбалер енглеског премијерлигаша Квинс Парк Ренџерса Антон Фердинанд придружио се играчима који бојкотују акцију ношења мајица са поруком против расизма.

Организација "Кик ит аут" предложила је фудбалерима у Енглеској да овог викенда на загријавање пред утакмице изађу у мајицама са натписом који упозорава на проблем расизма. Међутим, велики број играча је то одбио, преноси Бета.

Један од њих је и Фердинандов старији брат Рио, једини од играча Манчестер јунајтеда који није подржао акцију. Фудбалери који су бојкотовали акцију казали су да је она лицемјерна и да проблем расизма не постоји само у фудбалу.

Подсјећамо, Антон Фердинанд је у октобру 2011. године оптужио капитена Челзија Џона Терија за увреде на расној основи, због чега је Тери суспендован са четири утакмице, а морао је да плати и новчану казну. Акцију није подржао ни енглески репрезентативац Џолеон Лескот, као ни играчи Свонсија и Вигана.