Након Хамаса, Израел поручује да је спреман за Хезболах

Израелска војска саопштила је да је обавила још један корак у припремама за могући рат дуж свог сјеверног фронта, гдје већ шест мјесеци размјењује ватру са либанском милицијом Хезболах.

недеља, април 7, 2024 / 19:05

У саопштењу под насловом "Спремност за прелазак из одбране у напад", војска је навела да је завршена фаза усредсређена на логистику "за широку мобилизацију трупа Израелских одбрамбених снага".

"Команданти редовних и резервних јединица спремни су да за само неколико часова позову и опреме све потребне војнике и превезу их на линију фронта за одбрамбене и офанзивне задатке", наведено је у саопштењу.

Хезболах размјењује ватру са Израелом преко јужне границе Либана од 8. октобра, дан након што је палестинска група Хамас извршила напад на Израел, на шта је та земља узвратила офанзивом у Гази.

Војска је саопштила раније да је покренула ваздушне нападе на источни дио Либана и погодила инфраструктурне локације Хезболаха пошто је та група оборила израелски дрон. Хезболах има подршку Ирана.

Хезболах је објавио да је касније испалио десетине ракета "каћуша" на базу противваздушне одбране на окупираној Голанској висоравни, као знак одмазде за израелске нападе на истоку Либана.



Оставите одговор