Оф шор консултације: МУП поднио допуну пријаве против Шарића

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а РС данас, 17.02.2012. године поднијели су Специјалном тужилаштву Бањалука Допуну извјештаја о почињеном кривичном дјелу против три лица држављана БиХ, Србије и Црне Горе, због основа сумње да су починили кривично дјело Прање новца. Пријављена лица су као чланови организоване криминалне групе Дарка Шарића, која се бавила производњом и […]

петак, фебруар 17, 2012 / 19:07

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а РС данас, 17.02.2012. године поднијели су Специјалном тужилаштву Бањалука Допуну извјештаја о почињеном кривичном дјелу против три лица држављана БиХ, Србије и Црне Горе, због основа сумње да су починили кривично дјело Прање новца.

Пријављена лица су као чланови организоване криминалне групе Дарка Шарића, која се бавила производњом и прометом опојних дрога, а у својству власника и директора off shore "Lafino Trade LLC Delaware" потписали фиктивни уговор о пружању накнада за консултанске услуге који је закључен 2008.године између наведене компаније и off shore ‘’DIGIVISION LLC’’. На основу уговора извршено је више уплатa на неризентни рачун off shore компаније , све у намјери да нелагални новац, који су знали да потиче из кривичног дјела, убаце у финансијске токове и интегришу у привредно пословање у склопу дјелатности организоване криминалне групе Дарка Шарића.

Наведеним радњама извршено је кривично дјело "Прање новца" у укупном износу од 2.199.794,58 евра (4.302.358,24 КМ).

У сарадњи са Специјалним тужилаштвом Републике Српске наставља се рад на документовању и увтрђивању одговорности осталих учесника предметних радњи.



Оставите одговор