Харченко похвалио Бобара

Руски амбасадор у БиХ Александар Боцан – Харченко рекао је данас да је са политичког гледишта визија предсједника групације "Бобар" Гаврила Бобара јако важна, јер је окренута будућности и утемељена на развоју односа Русије и Републике Српске. "Разговор са Бобаром показао је да он има визију која је окренута будућности и која потпуно одговара садашњој […]

уторак, фебруар 14, 2012 / 17:37

Руски амбасадор у БиХ Александар Боцан – Харченко рекао је данас да је са политичког гледишта визија предсједника групације "Бобар" Гаврила Бобара јако важна, јер је окренута будућности и утемељена на развоју односа Русије и Републике Српске.

"Разговор са Бобаром показао је да он има визију која је окренута будућности и која потпуно одговара садашњој ситуацији у нашим земљама и у свијету", рекао је Боцан – Харченко након данашњег састанка са Бобаром у фими "Елвако" у Бијељини.

Руски амбасадор је истакао да се оно што предлаже Групација "Бобар" потпуно уклапа у одлуке међувладиног одбора и односе Русије и Републике Српске.

"Преурањено је да говоримо о детаљима, јер је то ствар директних пословних односа. Политички, сматрам да је сваки приједлог одговара развоју наших односа", рекао је Боцан – Харченко.

Предсједник Групације "Бобар" Гаврило Бобар рекао је да је са амбасадором Руске Федерације разговарао о јачању финансијског сектора у овом крају и повезивању са руским финансијским сектором.

"Тема данашњег разговора била је и метална индустрија, а фабрика `Елвако` има огроман потенцијал да извози електроде и друге производе на руско тржиште, гдје је некада и била присутна", рекао је Бобар.

Он је додао да проблем пољопривредних произвођача није у поризводњи него у пласману, те да је руско тржиште погодно за извоз домаћих производа.

"Мислим да на руско тржиште можемо да пласирамо све што произведемо, али је потребно да достигнемо квалитет, стандард и количину производње која би задовољила потребе руског тржишта", рекао је Бобар.



Оставите одговор