То је нама наша борба дала: Оружане снаге БиХ постају шинтерај

У питању је тако смислена и јака армија, која се боји грипе из вакцинисане Србије, али зато узима новац из Велике Британије, да у својим капацитетима збрињава псе луталице.

среда, октобар 6, 2021 / 23:06

Латинично и англицирано саопштење пресловљавамо на српски језик:

Министар одбране Босне и Херцеговине Сифет Поџић заједно са амбасадором Велике Британије у БиХ Њ. Е. Маттхеw Фиелдом потписао је 6. октобра 2021. године у Дому ОС БиХ Протокол о сарадњи са Фондацијом Догс Труст, коју је овом приликом заступала директорица Међународног дијела Фондације Карен Реед.

Сарадња Министарства одбране Босне и Херцеговине и Догс Труста ће се имплементирати у реализацији вишепланских активности везаних за ветеринарску обраду паса на локацијама ОС БиХ.

"Потписивањем овог протокола МО и ОС БиХ потврђују опредијељеност у помоћи на рјешавању питања збрињавања паса луталица на локацијама ОС БиХ", навео је министар одбране Поџић.

Амбасадор Велике Британије Фиелд је у свом обраћању навео да су се МО и ОС БиХ током поплава и пандемије показали једнако важним како за цивилни тако и за војни аспект живота у БиХ, те да се животи грађана, припадника ОС БиХ и паса увезују овим протоколом. "Само заједничким напорима можемо направити побољшања у свакодневним животима…, мали, али важни кораци доводе до великих промјена", нагласио је Фиелд.

Директорица Међународног дијела Фондације Догс Труст Карен Реед се захвалила на сарадњи МО и ОС БиХ.

Фондација Догс Труст је највећа добротворна организација за добробит паса из Велике Британије, основана 1891. године. Фондација за циљ има да у оквиру своје експертизе добровољно помогне локалне власти да успоставе самоодрживи Систем за управљање популацијом паса у складу са државним Законом о заштити и добробити животиња.



Оставите одговор