РС: Дирекција робних резерви обезбиједила пет тона хране за КиМ

Републичка дирекција за робне резерве обезбиједила је око пет тона хране као помоћ српском становништву на Косову и Метохији. Директор Републичке дирекције за робне резерве Радован Самарџија рекао је Срни да је Дирекција обезбиједила скромне количине, углавном хране, и то 16 000 конзерви месних нарезака, 12 000 јетрене паштете, око 360 конзерви грашка по пет […]

среда, октобар 5, 2011 / 17:35

Републичка дирекција за робне резерве обезбиједила је око пет тона хране као помоћ српском становништву на Косову и Метохији.

Директор Републичке дирекције за робне резерве Радован Самарџија рекао је Срни да је Дирекција обезбиједила скромне количине, углавном хране, и то 16 000 конзерви месних нарезака, 12 000 јетрене паштете, око 360 конзерви грашка по пет килограма и 100 литара уља.

"Ријеч је о најнеопходнијим намирницама и Дирекција ће и убудуће настојати да обезбиједи и друге артикле за српски народ на Косову, као што су брашно, обућа и одјећа", рекао је Самарџија.

Он је истакао да Дирекција овим примјером апелује и на друге да учине овакав потез.

На прелаз Рударе у Косовској Митровици данас је из Бањалуке стигао трећи контингент хуманитарне помоћи за Србе на Косову у основним животним намирницама, потврдио је Срни предсједник Организационог одбора Фудбалског клуба ветерана "Врбас" Милорад Арлов.

Он је рекао да ће помоћ бити подијељена на барикадама и најугроженијем становништву, подсјетивши да је укупна вриједност трећег контингента 60.000 КМ.

Према његовим ријечима, ситуација на барикади код моста на Ибру у Косовској Митровици, на којој су распоређене углавном жене, за сада је мирна.



0 КОМЕНТАРА

  1. To je od nas, od naroda. Trebalo je i više.
    Ali, što predsjednik, premijer, špirić, predsjednik skupštine, alkomanovič ne dadoše koji dinar od sebe?
    Gdje su njihove milijarde, stotine miliona. Njima je milion kao penzioneru kupiti kilogram banana.
    I, da znade Goraždevac,molimo se dragom Bogu za vas, u svakom momentu smo savama.
    Naše vođe, i one u Srbiji, i ove u RS su sluge fašističke.Fašisti su ih i doveli na vlast sa ciljem da nas nestane.

Оставите одговор