Удружење за заштиту жираната у новој акцији на Палама

Прeдставници Удружења за заштиту жираната у БиХ данас су на Палама дијелили промотивни материјал и водич за преварене жиранте како би њих и све грађане упознали са правима жираната. Предсједник Удружења Јоцо Цвјетковић рекао је Срни да је ово наставак кампање под називом "Жиранти без државе, преварени и незаштићени" током које врше едукацију, информисање и […]

среда, септембар 7, 2011 / 15:48

Прeдставници Удружења за заштиту жираната у БиХ данас су на Палама дијелили промотивни материјал и водич за преварене жиранте како би њих и све грађане упознали са правима жираната.

Предсједник Удружења Јоцо Цвјетковић рекао је Срни да је ово наставак кампање под називом "Жиранти без државе, преварени и незаштићени" током које врше едукацију, информисање и упознавање жираната са њиховим правима.

"Стављамо акценат на права, јер се до сада само причало о обавезама жираната, а нико није говорио да имају и права", истакао је Цвјетковић и додао да не врше само едукацију жираната, већ свих грађана који се могу наћи у истој ситуацији.

Цвјетковић је нагласио да је ово 27. град у БиХ, гдје врше едукацију и информисање жираната, јер има много могућности да се и они заштите.

Он је навео да је према сазнањима Удружења више од 200 000 жираната у БиХ који су отплатили или плаћају туђи кредит или су добили рјешење о извршењу.

"Жирант не мора бити везан за једног грађанина и нико није преварен само једном, већ на једног жиранта иду 2,5 кредита која је отплатио или отплаћује", рекао је Цвјетковић.



Оставите одговор