Билер: КФОР треба да остане на граничним прелазима барем до септембра

Командант КФОР-а Ерхард Билер информисао је званичнике НАТО-а да на сјеверу Косова још увијек постоји висок ниво тензија, због чега је потребно да КФОР контролише званичне и незваничне прелазе на административној линији барем до краја септембра. Билер је команданту НАТО снага у Европи Џејмсу Ставридису и предсједавајућем Војног комитета Сјеверноатлантске алијансе Ђанпаолу ди Паолу током […]

уторак, август 30, 2011 / 18:02

Командант КФОР-а Ерхард Билер информисао је званичнике НАТО-а да на сјеверу Косова још увијек постоји висок ниво тензија, због чега је потребно да КФОР контролише званичне и незваничне прелазе на административној линији барем до краја септембра.

Билер је команданту НАТО снага у Европи Џејмсу Ставридису и предсједавајућем Војног комитета Сјеверноатлантске алијансе Ђанпаолу ди Паолу током њихове јучерашње посјете Приштини рекао да је смиривање ситуације на сјеверу Косова крајем јула почело захваљујући великој посвећености и присуству КФОР-а, саопштено је након састанка.

"Послије посредовања и заједничког разумијевања влада у Приштини и Београду, општа ситуација се смирила и слобода кретања је поново успостављена", рекао је Билер.

Након посјете главној команди КФОР-а у Приштини, генерал Билер и званичници НАТО-а Ставридис и Ди Паола посјетили су трупе на Косову, а потом обишли прелаз Јариње, јавља КИМ радио.



Оставите одговор