Комић: "Дебиан" конференција одлична промоција РС

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић истакао је данас да је одржавањем "Дебиан" конференције Српска препозната као простор који се озбиљно бави изградњом информационог друштва. "Одржавањем конференције промовисали смо наша настојања да се укључимо у европске интеграционе процесе. `Дебиан` конференција ће обиљежити историју РС и Бањалуке и биће посебно значајна референца", рекао је […]

среда, август 3, 2011 / 20:32

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић истакао је данас да је одржавањем "Дебиан" конференције Српска препозната као простор који се озбиљно бави изградњом информационог друштва.

"Одржавањем конференције промовисали смо наша настојања да се укључимо у европске интеграционе процесе. `Дебиан` конференција ће обиљежити историју РС и Бањалуке и биће посебно значајна референца", рекао је новинарима Комић.

Према његовим ријечима, одржавање ове конференције је израз потпуне подршке предсједника РС Милорада Додика и институција Српске развоју и унапређњу софтвера отвореног кода.

"То је и најбољи показатељ воље за препознавање квалитета умјесто квантитета и усмјеравања ка истраживању свих модела софтверског развоја", додао је Комић.

Он је нагласио да софтвер отвореног кода пружа и предности финансијске природе.

"Увјерени смо да ће технологије које се базирају на софтверу отвореног кода пронаћи мјесто у оквиру `е-српске`. Веома је битно да су у потпуности оправдана очекивања у погледу постављених циљева конференције и свих пратећих садржаја", рекао је Комић.

Представник Удружења "Дива" Аднан Хоџић оцијенио је да је "Дебиан" конференција била успјешна и да је за то заслужна Влада РС.

"Инфраструктура Бањалуке током одржавања конференције била је боља него када се `Дебиан` одржавао у Њујорку, што је фантастичо. Овим смо показали свим институцијама у ком смјеру треба да иду како би пратили свјетске стандарде", рекао је Хоџић.

"Дебиан" конференција у Бањалуци, на којој је учествовало око 350 стручњака из цијелог свијета, трајала је од 24. до 30. јула.

Спонзор овогодишње "Дебиан" конференције била је Влада РС, а подржали су је и водећи свјетски брендови у софтверској и хардверској индустрији "Гугл", ИБМ, "Интел" и "Хјулит-Пакард".



0 КОМЕНТАРА

  1. Доброго день, недавно искала сайт, где смогу в свободном доступе скачивать софт и наткнулась вот на такой портал, так что делюсь с вами ссылками
    скачать драйвер для nokia 7270
    скачать драйвер для genius gf112
    usb hub драйвер скачать

  2. Доброго день, недавно искала сайт, где смогу в свободном доступе скачивать софт и наткнулась вот на такой портал, так что делюсь с вами ссылками
    скачать драйвер для radeon x700 se
    скачать драйвер via ac 97
    скачатьбесплатно драйвер флеш

  3. Здравствуйте уважаемые, ради бога простите ежели сунулся не в тот топик. Хочу предложить вагшим пользователем преобрести сайт знакомств.
    Сайтик восхитительный, пашет успешно уже 4 года. Огромная куча пользователей, многофункциональный. Безвыездно практически лакомиться, и чат, галереи, опросы, поиск по разным критериям, обсуждения, оценки, РРС лента, оповещения. И масса другого функционала, вобщем полнофункциональая социальная сеть. Пользователи могут загружать видео , аудио. Дизайн каплю напоминает одноклассников, функционал впринципе тоже. Единственное расчитан на знакомства для взрослых. Все увидеть своими глазами дозволительно здесь http://sexolimp.ru Также неустанно на сайте может быть онлайн более 2 тысяч пользователей, в основном СНГ. В основном аудитория от 20 до 40 лет, в поисках секс знакомства. Мои данные на сайте sexolimp.ru , либо ICQ 48924355

Оставите одговор