Звиздић одустаје од кандидатуре за Предсједништво?

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић изјавио је да је све ближе одустајању од кандидатуре за бошњачког члана Предсједништва БиХ, односно да размишља да се његове име уопште не нађе на листи потенцијалних кандидата СДА.

среда, април 18, 2018 / 21:47

Он је истакао да унутар СДА још није дефинисана јасна процедура, а ни коначна листа преко које ће бити биран кандидат ове странке за члана Предсједништва БиХ.

– Сами сте свјесни да се та листа потенцијалних кандидата мијења. Процедуре које су најављене за мене нису довољно ефикасне, мислим да оне слабе неопходно јединство СДА и слабе укупан капацитет кандидата СДА за члана Предсједништва БиХ – појаснио је Звиздић.

Према његовим ријечима, из тих разлога је све мање заинтересован за ту функцију и врло близу је одлуци да се његово име уопште не нађе на листи потенцијалних кандидата СДА за члана Предсједништва БиХ.

– Не бих волио учествовати у процесу за који сам увјерен да ће ослабити СДА и, на неки начин, капацитет кандидата, а који мора имати неподијељену чврсту подршку СДА. Та подршка мора бити толико снажна да кандидат својим ауторитетом, програмом и чињеницом да је продржавни и проевропски усмјерен може привући гласове, не само СДА него и свих грађана БиХ – рекао је Звиздић додавши да још није донио коначну одлуку о одустајању од кандидатуре.

Генерални секретар СДА Халид Гењац недавно је изјавио да су извршене консултације с општинским и кантоналним организацијама СДА и да је усаглашено да се закаже Конвенција СДА на којој ће више од 400 страначких функционера имати прилику да изабере кандидата СДА за члана Предсједништва БиХ.

Денис Звиздић, Сафет Софтић, Халид Гењац, Шефик Џаферовић, али и супруга актуелног бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, Себија Изетбеговић, спомињу се као имена која би се могла наћи на гласачком листићу СДА, а на основу чега би ова странка предложила кандидата за члана Предсједништва БиХ.Оставите одговор