Зуроф Милановићу: Укините пензије усташама

Центар "Симон Визентал" у Јерусалиму, организација која се бори против антисемитизма, послала је апел хрватској влади да укине пензије које примају усташе од стицања независности државе, пише загребачки "Јутарњи лист". У писму које је јуче хрватском премијеру Зорану Милановићу послао ловац на нацисте, директор тог центра Ефраим Зуроф, наведено је да усташе добијају пензије још […]

уторак, мај 19, 2015 / 15:32

Центар "Симон Визентал" у Јерусалиму, организација која се бори против антисемитизма, послала је апел хрватској влади да укине пензије које примају усташе од стицања независности државе, пише загребачки "Јутарњи лист".

У писму које је јуче хрватском премијеру Зорану Милановићу послао ловац на нацисте, директор тог центра Ефраим Зуроф, наведено је да усташе добијају пензије још од 1993. године, као и да таква политика награђује људе који су починили бројне злочине против цивила, преноси Танјуг.

С обзиром на стравичне ратне злочине које су усташе починиле у НДХ, наводи Зуроф, верујемо да се таква политика коси са начелима Републике Хрватске, као што је и страшна увреда жртвама усташа, њиховим породицама и свим Хрватима који имају имало морала.

"Стога вас позивамо да предузмете одговарајуће мере и промените политику исплаћивања пензија усташама што пре је могуће, те да поштедите Хрватску срамоте због награђивања оних који су били међу најгорим и најокрутнијим починиоцима злочина током Другог светског рата", пише Зуроф премијеру Милановићу.5 КОМЕНТАРА

  1. Можда би то премијер Милановић и учинио, али не смије ризковати велике проблеме које би му то направило. Ипак је Хрватска, држава са респектабилном нацистичком традицијом.

  2. Повратни пинг: Безумне мапе ума | ИСКРА

Оставите одговор