Зелени бисери Слобе Поповића: Гласам за Комшића

Дугогодишњи СДП-овац Златка Лагумџије, односно оправдање да та странка није муслиманска, данас је члан ПДП и активно тролује по друштвеним мрежама. Фронтал преноси његове бисере, уз питање ко је еквивалент у Сарајстану?

понедељак, 10 децембра, 2018 / 20:15

Добро јутро свима, Интересантна виђења избора Жељка Комшића за члана Предсједништва БиХ из реда Хрватског народа из ФБиХ.

"Бошњаци знају и требају знати да није поштено да они Хрватима бирају члана Предсједништва, другим ријечима њихова представника. Овај потез је бесмислен и рекао бих "некултуран" – рекао је декан Филандра.

ЂОНЛАГИЋ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО ФИЛАНДРИ: "Професоре, у етничким торовима је можда топло, али вјерујте да смрди"!

Професор потпредсједник ДФ-а Џенан Ђонлагић оштро је реагирао на ставове декана Факултета политичких наука Шаћира Филандре о избору Жељка Комшића за члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа.

Шта год ко мислио, подржавам одговор професора Ђонлагића.

Проблем избора Хрватског члана Предсједништва је само у томе што није изабран кандидат ХДЗ-а Драган Човић.Како нико није протестовао кад је ДРАГАНЧЕ по истим правилима био изабран у предходна два мандата.

Да је протукандидат био било ко други и побиједио, опет би била иста прича.ЗАПИШАНЕ ТОРОВЕ треба срушити а ПЛЕМЕНСКЕ ПОГЛАВИЦЕ растјерати ако желимо бити НОРМАЛНИ људи и НОРМАЛНО друштво и држава.

До тада ћемо и даље бити АПСУРДИСТАН.

Илустрације ради и нешто минулог рада:

Добро јутро свима, Глас разума који би требали чути сви на БАЛКАНУ а посебно у СРБИЈИ, ХРВАТСКОЈ и АПСУРДИСТАНУ.Нажалост, већина ће регистровати само оно о ЊИМА а о НАМА ћемо и даље причати као о ДОБРИМА и ЖРТВАМА.

Све док буде тако, док будемо слушали ПЛЕМЕНСКЕ ПОГЛАВИЦЕ сви ћемо се крчкати у истом лонцу који ће ПЛЕМЕНСКИ у координацији међу собом подгријавати по потреби.Све док буде тако, НОРМАЛНИ ће ићи напријед а ми ћемо у ПРОШЛОСТИ тражити НАШЕ одговоре за будућност не желећи се суочити са ИСТИНАМА ма како биле лоше по нас.Опет ћу подсјетити на ријеч КАТАРЗА.

Без КАТАРЗЕ нема ИСТИНЕ а без ИСТИНЕ нема МИРА.Кад СРБИЈА почне осуђивати МИЛОШЕВИЋА због тога што је водио ратове а не због тога што их је изгубио, биће то први знак да КАТАРЗА почиње за Србију а онда ни остали неће моћи остати по страни.

Угодан викенд свима на ЗАПИШАНИМ ТЕРИТОРИЈАМА.

(Наставиће се)10 КОМЕНТАРА

 1. Ма овај Слободан је један, али баш лимитиран лик. Њега је својевремено СДП БиХ истурио да их промовише, не због капацитета, него зато што нису могли наћи неког другог преко којег би поправили рејтинг у Бањој Луци и Српској.

  У сваком тексту који би написао у правилу би се испроваљивао (рецимо у овом http://www.6yka.com/novosti/slobodan-popovic-nesposobna-vlast-vidi-alibi-u-agendi, гдје се позива на стару латинску „пут до пакла поплочан је добрим намјерама“, машио је са цитатом за нека 2 миленијума), а богами и у друштву је склон бламирању, био сам и лично присутан пар пута када сам морао спашавати ствар на подругљива под*ебавања гостију из комшијских република (оно „који вам је ово мамлаз“) објашњавајући да је то само један експонирани политичарчић и „да овдје нису сви таки“.

  Тако се и не треба посебно чудити умовањима и бисерима овог Слобе, његов гријех је његова ограниченост, опроштено му је, није до њега.

  1. Slobo Popović, sa svom svojom ograničenošću potpiše sve punim imenom i prezimenom i usput postavi i sliku za razliku od ovih NEOGRANIČENIH koji se kriju iza pseudonima.Nije valjda da se boje napis/š/anog.

 2. Интересантно да Поповић каже како Србија прва треба да доживи катарзу?

  Слободане, Србија и српски народ је прихватио истину, ми смо своје „вође“ позатварили,неке нажалост у Хаг послали, умјесто да им судимо и пресудимо овдје, наравно, уколико се по слову домаћег и међународног права може доказати њихова лична кривица, не да им тамо политички суд измишља УЗП и лијепи етикету српском народу.

  Даље, највиши послератни српски представници власти су се више пута извинули за жртве које је неко у име српског народа учинио, позвали на сарадњу и опрост,што се тиче БиХ, милион пута рекли да поштују Дејтонски споразум………..

  Ми смо Поповићу руку муслиманима и хрватима давно пружили, извинули се, они то никад нису прихватили, напротив.

  Они нису своје ратне вође затворили, ми јесмо Милошевића,(мада је он требао одговарати српском народу због других ствари, не да му суди полтички суд у Хагу), они не признају ИСТИНУ, односно, на основу јасних и необоривих чињеница доказаним ратним злочинцима Туђману и Изетбеговићу, њиховим вођама праве споменике, дају називе улица и тргова………………………………

  Рецимо, зашто би муслимани прихватили српску руку помирења, ону руку која представља мишљење 99% српског народа?

  Они имају јасан циљ, не прихватају они руку српског народа, него таквих граџана, фундаменталисти би као прелазно рјешење до коначног циља лажно прихватили руку таквих као ти, Миро Лазовић……………………….

  Ништа лично Поповићу.

  Значи, нама Србима не требају такви као ти да ПОПУЈУ, нама тренутно као насушни хљеб треба ЛУСТРАЦИЈА.

  Катарза о којој ти причаш треба фашизоидном руководству хрватске, они не прихватају ИСТИНУ засновану на чињеницама, исто као што је овдје не прихватају муслимани.

  Како ће је муслимани и прихватити кад их браниш ти и онај муслимански корисни идиот Миро Лазовић, човјек који је био у рату Сарајеву.

  Човјек који тачно зна како је Алија убијао свој народ на Маркалама један и два,муслиманску дјецу на Добрињи, људе у реду за хљеб у Васе Мискина,како је издао са убицом Орићем свој народ у Сребреници, све то зарад његовог циља.

  Да поентирам, немаш ти Слободане Поповићу, активни политичару право причати у име српског народа, твоја и прича таквих јавних личности из тзв. граџанске провинијенције, све да је из најбољих намјера, прави Републици Српској, па ево и Србији велики проблем.

  Мени као реалном политичару, предсједнику модерне зелене партије, грађанину свијета, али и доказаном српском родољубу и хуманисти, твоја лажна братсво-јединствена прича прави проблем да сутра „натјерам“ муслимански народ на истинско помирење и опрост, све зарад будућности.

  П.С. Опрости ми, али ти си сад у рангу Кандићке, жалосно је да после напустања СДП ниси почео причати ИСТИНУ, а позиваш Србе на ИСТИНУ, значи, требао си причати и писати о томе како сва „политичка елита“ у Сарајеву исто мисли, не би ништа слагао, а опрао би образ пред нашим народом, плус избио адуте муслиманима.

  Замисли какав би им ударац задао да си ИСТИНУ рекао-написао, „ево, ја сам ушао у мултиетничку СДП, знао сам да ће ме политичари из Српске прогласити издајником, али покушао сам, мислећи да не може бити исто Лагумџија и Изетбеговић, нажалост ја нисам био у праву, односно, грдно сам се преварио, Лагумџија је гори од Изебеговића“.

 3. Da i ja krenem sa riječju interesantno.Interesantno, ne znam s kim vodim dijalog.Ko je Apostrof a ko je prvo lice jednine koje za sebe tvrdi da je ZELENI i građanin svijeta.KATARZA je riječ koja treba svima na prostoru EX-YU jer bez nje svi ostajemo ukopani u vlastitim rovovima.Tvrditi kako su Srbi prošli KATARZU je notorna NEISTINA.Kako su prošli kroz KATARZU ako su nakon što su osumnjičene isporučili pravdi i isti bili osuđeni za ratne zločine te iste ZLOČINCE slave kao heroje.Isto ili slično rade I ostali, zločincima daju imena ulica, trgova biraju ih za načelnike opština.Ako je to KATARZA onda zaista ne znam tumačenje te riječi.Nakon ovakvih KARAKAZANA koji su stigli sve ljude, normalno je da najbrojniji koji su bili GENERATOR KARAKAZANA to prvi urade kao primjer svim ostalima koji nisu bili nimalo ni naivni ni nevini u KARAKAZANU.Ono što pišem su prije svega poruke LJUDIMA, tu nema KOLEKTIVITETA koje zovemo NACIJE i NARODI.Onaj ko za sebe tvrdi da je GRAĐANIN SVIJETA nema NACIJU njegova NACIJA je ČOVJEK, LJUDI, GRAĐANIN sa svim svojim dobrim i lošim osobinama.Svijet je postao GLOBALNO selo u tom svijetu žive i egzistiraju prije svega LJUDI a sve drugo , NACIJE, VJERE, POLITIKE su privatna stvar za po kući.Nacionalne politike nisu ETNIČKE nego državne jer država pripada svim njenim građanima.Nažalost u APSURDISTANU smo i dalje zarobljenici PLEMENA, PLEMENSKIH POGLAVICA, ZAPIŠANIH TERITORIJA i TRIBALNOG DRUŠTVA.Sveopšta propast se vidi iz aviona dok BORCI za “SVOJE” ugrožene narode i dalje prodaju ONO za ONO.Da je tako ne treba bolji dokaz od redova pred konzulatima i ambasadama, pred kojima MLADOST bez obzira na nacionalnu pripadnost strpljivo čeka na kartu bez povratka.Ako to nije dokaz propalih politika i propasti filozofije KRVI I TLA, šta još treba da se desi da to shvatimo.Poslednji neka ugasi svjetlo.Ovo je moj odgovor APOSTROFU, možda se legitimiše ako ima nešto da ga zaboli kad stisne noge.
  P.S.Na POMIRENJE se niko ne može NATJERATI.Pomirenje je nešto što dolazi nakon KATARZE kad se svi suoče sa istinama šta su oni radili drugima da bi time stekli pravo da govore šta su drugi radili njima.Tek onda dolazi POMIRENJE.Nema ništa na silu.

  1. Гњурац,

   Јеси лу скужио да С.По. нема појма ко си ти?

   Каква увриједа, ако не реагујеш биће у праву да те ништа не боли када скупиш ноге.

  2. Sve se apsolutno uklapa u novo regionalno čitanje poslednjih ratova, naročito u srbijansko oficijelno poimanje tranzicione pravde koje se temelji na dobitnoj kombinaciji falsifikata i zaborava: nakon oslobađanja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, Haški tribunal izrekao je 29. novembra oslobađajuće presude u ponovljenom postupku protiv bivšeg premijera Kosova i bivšeg zapovednika Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja, te visokih oficira OVK Idriza Balaja i Lahija Brahimaja. Tužilaštvo ih je teretilo za zločine na području Dukađina na zapadnom Kosovu 1998, kada je tom zonom upravljao Haradinaj; Balaj bio komandant jedinice Crni orlovi, a Brahimaj njen pripadnik.

   U talasu prvih reagovanja koja su, kao i trinaest dana ranije, odavale duboku frustriranost i povređenost, izdvojila se izjava potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, znakovita izmišljotina čija specifična težina nagoveštava čak i to da njen autor istinski veruje u to što govori: „Mi Srbi smo nekako uspeli da kažemo da osuđujemo zločince koji pripadaju našem narodu. Jedino što tražimo je da budu osuđeni zločinci koji su to činili protiv pripadnika našeg naroda. Ovo prvo mi smo uradili, svoju obavezu ispunili, a ovo drugo nekako nam pokazuje da svi nisu imali ni iste mere ni iste aršine koje smo imali mi“, izgovorio je Vučić.
   Ne, Srbi koje predstavlja država Srbija nisu osudili državne zločine, a nedržavni su, po broju, ali ne i po težini, bili tek statistička greška. Niti su koristili ikakve aršine koji imaju veze sa ljudskošću. Niti su nešto uradili, niti ispunili.

   U svakom slučaju, Haški je tribunal novembarskim presudama u Srbiji podstakao ovakvo autoamnestijsko tumačenje bliske prošlosti u kojem ima mesta jedino za nepravdu prema Srbima. Žrtvama to ne donosi ništa, one su u ovoj nakaznoj Kalimero – državotvornosti nužne jedino kao dokaz nacionalne veličine u stradanju; njihove sudbine bile su nevažne svim vladajućim garniturama u Beogradu, jednako kao i činjenica da su zločinci iz srpskog naroda na slobodi, štaviše, u centrima istinske moći.

   Ako se ovakav pristup začini tezom državotvornih istoričara po kojoj presude Tribunala protiv Gotovine i Markača obesmišljavaju presude za ratne zločine već izrečene Srbima, dolazimo do krvave dedukcije po kojoj je svaka presuda u kojoj se oslobođeni nesrbi, zapravo, dokaz o apsolutnoj nevinosti Srba. Tako je presuda Haradinaju i njegovima neoborivi dokaz da su srbijanske vojne i policijske snage imale pravo da za tri meseca intervencije NATO pobiju deset hiljada civila Albanaca i proteraju njih osamsto hiljada. Naravno, i da spale i poharaju sve na šta su naišli, stoku sa kojom aktuelni načelnik Generalštaba Vojske Srbije nije imao nikakve emotivne veze, hiljade automobila, televizora, hektare keramičkih pločica, utičnice za novu kuću izgrađenu od zlatnih dnevnica sa terena.

   Evo i, unekoliko drugačijeg, ali savršeno logičnog, čedomirantićevskog tumačenja Domovinskog rata: Hrvatska je imala pravo da se otcepi, ali su svi Srbi imali pravo da žive u jednoj državi (Slobodan Milošević). Srbi su se pobunili zato što su anticipirali „Oluju“, pa su već u prvoj godini rata odbrambeno prognali 550.000 Hrvata, stvarajući nakaznu, etnički čistu, državu u državi. Preventivno su, uz pomoć JNA, spalili, recimo, Kijevo, Ratko Mladić je već u Škabrnji (Hrvatska, nije greška, tu je počeo da brani Srpstvo), rušeći je tenkovima, spoznao kakva opasnost vreba od civila iz podruma (ubio ih je 48).

   Još da oslobode nekog Bošnjaka, pa da Skupština Srbije povuče Deklaraciju o Srebrenici kojom su Srbi nekako (nikako) priznali genocid koji su plaćali, a nisu želeli da spreče.

   Srbi, dakle, imaju čistu, neoborivu udžbeničku priču, san svakog nacionaliste, pobede uprkos dubokoj frustriranosti izazvanoj neprijateljskim seirenjem. I, kako to obično biva, rat još nije završen, šešeljevski rečeno, nadohvat ruke je ustaška pešadija; u Hrtkovcima, toponimu progona Hrvata iz Srbije, napadnut je župnik, neko će već biti sledeći. Jug Srbije krcat je poželjnim taocima koje predsednik Vlade i prvi policajac Ivica Dačić neće olako ostaviti na slobodi. Tužioci za ratne zločine, pak, ozbiljno zabrinuti za funkcije, ustravljeni krvožednim poklicima javnog mnjenja, pripremaju nove procese, vade tužbe – presude, prete, oni kažu da neko nije štitio svedoke. A tu su i džamije i ambasade (uoči početka mitinga SNP Naši još uvek netaknute).

   Pravedni narod će se, sve sa navijačima, istutnjati, ubice će ostati na slobodi, izbeglice se vraćaju u zaborav. Srbija živi falsifikate suočenja sa prošlošću i katarze. Jedino su žrtve izvesne.

 4. Попе,

  једно је катарза унутар сваког народа, што свакако није постигнуто ни код Срба, ни код хрвата, ни код муслимана, друго је постигнути ниво свијести народа-катарза, све по питању помирења и опроста.

  То је већ питање политике и генетике, одговорно тврдим да је по том питању српски народ 100% спреман, у осталом то показује годинама, други народи, све због вишедеценијског испирања мозга нису на то спремни и тачка.

  Ја бих се овдје искључиво задржао на српско-муслиманским односима, кључу нормализације односа у БиХ.

  Необорива чињеница је да је српски народ у Србији и Српској, да су Црква и политичке вође одавно и више пута искрено пружили руку муслиманима,па и хрватима.

  Муслимански народ ту руку искреног помирења и опроста није имао прилику ни прихватити, све због гротескног испирања мозга, искривљивања историјских чињеница, односно, свјесног вишедеценијског дјеловања фундаменталиста, граџаниста и вјерских фанатика у муслиманском народу.

  Бојим се да неће ту руку искрено прихватити ни они који ће се у сљедећим деценијама питати код муслиманског народа,нажалост, ПО МЕНИ, испирање мозга и представљање лажне историје је успјело.

  Не може Слободана свеопшта српска катарза промијенити ову чињеницу, зато тврдим да си својим текстом само био „корисни идиот“ разних Лагумџија.

  Немој сумњати у моје ставове и расуђивање, много сам ја искусан човјек, немој сумњати да сваког од вас из политике, од тзв. националиста, Срба, муслимана и хрвата по занимању, до вас граџаниста не знам као стару пару.

  Наравно да сам и ја максимално незадовољан друштвом у коме живим, да нисам, не бих се упустао да једем говна кроз политику, не бих већ осам година као остварен човјек и доказани хуманиста, све живећи за идеју и идеологију пријеко потребних ЗЕЛЕНИХ, трошио своје вријеме и свој новац у борби за опште добро.

  Једно кајање ми није гинуло, да нисам, увијек бих остао према себи, својој дјеци и мом народу дужан, све мислећи да сам могао нешто промијенити.

  Зато сам организовао авангарадну зелену партију и кренуо у политичку борбу и борбу за катарзу мог народа.

  Тај пут има више смјерова, али један је СВЕТО СЛОВО, он мора бити исти за сваког српског политичара, као што сам написао у колумни прије пет година, то свето слово је Дејтонски споразум.

  Значи, све да си у најбољој намјери, пишући овакве текстове као јавна личност, ти показујеш тоталну политичку незрелост, не разумијеш историјски моменат, не видиш ни пар година унапријед, да не говорим о деценијама.

  Опрости, ништа лично, једно је промишљати стратешки, друго, бити незадовољан (не) намјерним грешкама, те српским послератним криминалом епских размјера, па мислити да треба мијењати све из коријена.

  Тај „наш“ лоповлук, подаништво појединих политичких лидера своме ментору и издајничко дјеловање против интереса мог народа, односно, те поражавајуће чињенице нису довољне да мене, све као хуманисту и идеолога једине нормалне и национално необојене приче у БиХ убиједе да треба ДОЖИВЈЕТИ КАТАРЗУ ПО НЕЧИЈИМ АРШИНИМА“ и градити граџанску БиХ у којој ћемо се сви поново поштовати, напротив.

  То је тек утопија, гора него НАМЕТНУТО браство и јединство између оних који су на основу необоривих чињеница-ИСТИНЕ били већински на страни окупатора у првом и другом свјетском рату и оних који су кроз цијелу своју историју, све на основу необоривих чињеница-ИСТИНЕ били на страни правде и борбе за слободу.

  Све побројане чињенице су мене мој Слободане и увеле у политику, све да покушам промијенити начин понашања и размишљања, да спасим Дејтонски споразум као гарант опстанка српског народа на овим просторима.

  Да водим политику чистих рачуна, да на основу тога понудим помирење муслиманима и хрватима, ПОМИРЕЊЕ СА ПОДЛОГОМ, да радим на заштити опстанка свих на овим просторима, да спасим преостале природне ресурсе, да се борим за владавину права, за стратешки развој привреде, да се на правилан начин изборим са истомишљеницима за спас спрског индентитета, за стварну катарзу српске нације, све да одгојимо младе који поштују друге и другачије, своју историју и традицију, али иду и у корак са новим временом.

  Поздрав-апостроф- Никола Лазаревић пред. ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ

  1. Слаб одговор.

   Ниси човјеку рекао како си муслимане спасавао од клања.

   Ниси рекао да си светац, да си јебо 200 треба итд.

   Никола Лазаревић, таквих има на хиљаде са тим именом и презименом.

   Мораш поменути и акцију „зуби“, и оно како си шћео јебати ону новинарку.