Завршена процедура пројеката у вриједности од 200 милиона евра

Потпредсједник Европске банке за обнову и развој задужен за оперативне политике, Јан Фишер, информисао је министра иностраних послова БиХ, Свена Алкалаја, и гувернера Централне банке БиХ, Кемала Козарића, да је завршена процедура обраде пројеката у вриједности од близу 200 милиона евра на пољу инфраструктуре и подршке средњим и малим предузећима. Алкалај и Козарић налазе се […]

субота, мај 21, 2011 / 14:46

Потпредсједник Европске банке за обнову и развој задужен за оперативне политике, Јан Фишер, информисао је министра иностраних послова БиХ, Свена Алкалаја, и гувернера Централне банке БиХ, Кемала Козарића, да је завршена процедура обраде пројеката у вриједности од близу 200 милиона евра на пољу инфраструктуре и подршке средњим и малим предузећима.

Алкалај и Козарић налазе се у Астани, главном граду Казахстана, гдје се одржава годишњи састанак Одбора директора и гувернера ЕБРД-а, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Представници Европске инвестиционе банке су упознали делегацију БиХ о пројектима у БиХ који су у фази реализације, од којих су навели мостарску заобилазницу, мост Сава – Градишка, те пројекте електрана на вјетар и друге.

Алкалај је данас, другог дана састанка, предсједавао завршном пленарном сједницом Одбора гувернера ЕБРД-а, чија је главна тема била проширивање операција банке на земље сјеверне Африке /Египат и Мароко/.

Он је у свом излагању говорио о ангажману ЕБРД-а и трогодишњем плану инвестирања банке у БиХ, након чега је, као и Козарић, имао билатералне састанке са потпредсједником ЕБРД-а, представницима Европске инвестиционе банке, представницима америчког Министарства финансија и Кувајтског инвестиционог фонда.

Са представницима америчког Министарства финансија и Кувајтског инвестиционог фонда разговарано је о тренутном економском стању у БиХ и инвестиционим потенцијалима.Оставите одговор