Завршен процес формирања једниственог удружења новинара РС

Удружење новинара Републике Српске саопштило је да је завршен процес формирања јединствене новинарске организације у Српској, чиме је престало да постоји Независно удружење новинара (НУН), а сви чланови НУН-а постали су чланови новог удружења. "Удружење новинара Републике Српске овим чином је омасовљено, ојачано и задржало је свој правни статус и чланство у Међународној асоцијацији новинара", […]

уторак, март 15, 2011 / 15:30

Удружење новинара Републике Српске саопштило је да је завршен процес формирања јединствене новинарске организације у Српској, чиме је престало да постоји Независно удружење новинара (НУН), а сви чланови НУН-а постали су чланови новог удружења.

"Удружење новинара Републике Српске овим чином је омасовљено, ојачано и задржало је свој правни статус и чланство у Међународној асоцијацији новинара", наводи се у саопштењу.

Нови предсједник Удружења новинара Српске је Драган Јеринић, а Управни одбор чине Сузана Рађен-Тодорић, Синиша Михаиловић, Зоран Совиљ, Игор Гајић, Горан Маунага, Дубравка Благојевић, Жарко Марковић и Саша Бижић.

Ново руководство Удружења најавило је да да ће, прије свега, штитити новинарску професију, медијске слободе и права сваког свог члана.

Руководство Удружења захваљује колегама које су у претходном периоду водиле Удружење и допринијеле његовом и угледу новинарске професије у Српској и у свијету.Оставите одговор