Шаровић добија 102.000 КМ одштете

Суд БиХ одлучио је да бившем предсједнику Републике Српске и некадашњем члану Предсједништва БиХ Мирку Шаровићу буде исплаћено 102.000 марака на име одштете за неправедну пресуду којом је био кажњен на годину дана затвора због случаја „Привредна банка Српско Сарајево“, сазнаје Срна у Суду БиХ. Суд је раније одлучио да се Шаровићу исплати 87.000 марака, […]

уторак, март 15, 2011 / 16:57

Суд БиХ одлучио је да бившем предсједнику Републике Српске и некадашњем члану Предсједништва БиХ Мирку Шаровићу буде исплаћено 102.000 марака на име одштете за неправедну пресуду којом је био кажњен на годину дана затвора због случаја „Привредна банка Српско Сарајево“, сазнаје Срна у Суду БиХ.

Суд је раније одлучио да се Шаровићу исплати 87.000 марака, али је ова одлука преиначена на основу Шаровићеве жалбе.

Шаровић је рекао да су овом пресудом створени услови за скидање санкција.

"Ако је та вијест тачна надам се да ће овом пресудом Суда БиХ бити скинуте и санкције које је својевремено увео високи представник у БиХ и мени и многим другим људима из Српске одузео право на рад", рекао је Шаровић.

Шаровић је својевремено тужио БиХ да му надокнади штету због неправде која му је учињена одлуком суда, јер је провео у затвору годину дана.

 

У предмету "Привредна банка Српско Сарајево", бивши власник ове банке Момчило Мандић у Суду БиХ проглашен је кривим за продужено кривично дјело злоупотребе положаја и фалсификовања исправа и осуђен је на девет година затвора. Другооптужени у овом случају Милорад Говедарица, бивиши директор робних резерви РС и предузећа "Матрес", истом пресудом осуђен је на четири године затвора за злоупотребу положаја.

За Мирка Шаровића, бившег члана Предсједништва БиХ, и Милована Бјелицу, бившег предсједника Скупштине града Источно Сарајево, Суд БиХ донио је ослобађајуће пресуде због недостатка доказа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *