Завршен фото – сафари "Добој – Озрен 2011"

У Добоју је данас завршена културно-умјетничка манифестација Фото-сафари "Добој-Озрен 2011", на којој је учествовало 75 фотографа из 12 градова Републике Српске, Федерације БиХ и Србије. Учесници Фото-сафарија данас су посјетили и фотографисали изложбене експонате градског музеја, парк "Хероја" и стари дио града, као и средњовјековну тврђаву "Градина", гдје је организована завршница дружења, током које је […]

недеља, септембар 4, 2011 / 20:02

У Добоју је данас завршена културно-умјетничка манифестација Фото-сафари "Добој-Озрен 2011", на којој је учествовало 75 фотографа из 12 градова Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Учесници Фото-сафарија данас су посјетили и фотографисали изложбене експонате градског музеја, парк "Хероја" и стари дио града, као и средњовјековну тврђаву "Градина", гдје је организована завршница дружења, током које је предсједник Фото-кино клуба "Добој" Зоран Лазић, уручио захвланице учесницима манифестације.

Лазић је рекао Срни да је најстарији учесник првог фото-сафарија на подручју општине Добој био седамдесетшестогодишњи Драгутин Радан, носилац звања "мајстор фотографије" из Витеза, а најмлађи деветнаестогодишња Јелена Вукељић, фото-аматер из Добоја.

Он је подсјетио да је јуче, првог дана фото-сафарија, био организован одлазак до манастира Светог Николе на Озрену, са краћим успутним задржавањем ради фотографисања, те обилазак и снимање околине манастира, ријеке Јадрине, Орловог и Горанског језера, као и Етно насеља "Котроманићево".

Поводом одржавања Фото-сафарија, синоћ је у Умјетничкој галерији у Добоју отворена пета изложба умјетничке фотографије под називом "Фото БиХ – Добој 2011", на којој су се представила 44 аутора са 122 фотографије.

Организатор Фото-сафарија и изложбе умјетничке фотографије је Фото-кино клуб "Добој", у сарадњи са добојским Центром за клутуру и образовање.Оставите одговор